Kurban bayramına kurban gidebilirsiniz!!!

Yeni sezonun ilk yazısıyla sizinleyiz. Elimizden geldiğince bu köşede sizinle kendi çapımızda mizah yapmaya çalışacağız. Kurban Bayramı geldi.

BAYRAMDA SİZİ BEKLEYEN TEHLİKELER

1.Kısa Mesaj Yağmuruna Tutulacaksınız!

Bayram sabahı; yıllardır görüşmediğiniz şahısların bayram mesajıyla uyanacaksınız. Eskiden arayıp soruluyordu, kimsenin “her yöne 5000 SMS”i yoktu tabi. Şimdi ise bir tuşla herkese aynı kısa mesajı gönderip; aramadığı için vicdan azabından kurtulmuş oluyor. (Bu arada vijdan mı yoksa vicdan mı yazıldığını bilmeyen öğrenmiş oldu). Neyse ben bayram mesajını kısa mesaj yerine böyle topluma genel mesaj verdim.

-Ailenizden uzak yaşıyorsanız eve varır varmaz ‘’Bayram olmasa yüzünü görmeyeceğiz kerata’’ esprisiyle karşılanıp, geldiğinize pişman olacaksınız.

-Bayram sabahı camide teşrik tekbirleri esnasında sesinin güzel olduğunu duyurmaya çalışan gençlerle karşılaşacaksınız. Sorun çıkartmayın siz de onlara eşlik edin. Sesinizin kötü olduğunu görünce onlar da vazgeçecekler.

2.El öpenler Bol Olsun!

Onun elini öpmekten bunun yanaklarını öpmekten öpme ve öpülme komasına girmek; şeker komasına girmekten daha muhtemel.

3.Beni Tanımadın Mı Len?!

İkinci dereceden tut ta iki basamaklı dereceye kadar akrabalar bu soruyu sana soracaklar. Daha önce hiç görmediğin, sadece bayram günleri gözüken bu “çok uzak akrabalarına” sakın “yok tanımadım” demeyin. Şu tepkilerle karşılarsınız:

-Tanımazsın tabi. Büyüdün bizi unuttun..

-Bu oğlan çok değişti çok…

-Nasıl tanımazsın ulan ben senin kısa şortlu halini bilirim.

Zaten hayatınızda bir defa bile kısa şort giymişseniz; giydiğiniz süre içerisinde kaç kişi sizi görmüşse, ilerde teker teker size bunu hatırlatacaklar. Alzhaimer hastası (ileri derece hafıza kaybı) olsalar bile bu anı asla unutmayacaklar. (Bilim hala bunu çözmüş değil.)

Ve kısa şort giydiğiniz güne lanet okuyacaksınız. “Bilseydim topuğumu geçen elbise giymezdim’’ dersiniz.

4.Okulu bitirince ne olacaksın?

İleri görüşlü insanlar sırf bu soru ile muhatap olmamak için okul okumazlar. (Bu kadar ileri görüşlü isen okul niye okuyorsun, manyak mısın sen?) Gelen giden ‘’ne doktorusun? Nerem ağrısa sana geleyim?’’ diye sorarlardı bana.

-İnşallah bir yerin ağrımaz da gelmezsin. Daha belli değil bitince belli olacak.

-Biliyorum okuyorsun canım sen de bizi cahil sandın ilkokul 5’e kadar okudum.

Kalkıp TUS’u anlatmaya çalışsan kurtuluşun yok. Ayrıca bitirinceye kadar ne olacağı belli olmayan meslekler var (maliye, hukuk). Size tavsiyem: Bize sürpriz yapacaklar. Ne olduğumuzu bitirdiğimiz gün söyleyecekler!!

5.Kolonya Partisi(KP)!

Her gittiğiniz eve size kolonya ısmarlayacaklar. Eğer almazsanız oranıza buranıza dökecekler. Üzerinize ‘ateş ile yaklaşma’ levhasını asın. Yakınınızda sigara içen birinden bir kül parçacığı değse yanabilirsiniz. Bu arada yüz çeşit kolonyaya maruz kalan bedenin kanalizasyon kokar.

6.Dikkat Boğa Çıkabilir!

Bayram boyunca haberlerde bol bol boğaların kaçışını izleyeceksiniz. İspanya’daki milli bayram olan boğa güreşini gölgede bıraktığı için İspanyollar bu duruma isyan edip ‘’sizin bir sürü bayramınız var. Her bir ilin kurtuluşunu kutluyorsunuz, çocuk bayramınız, gençlik bayramınız, ramazan bayramınız, kurban bayramınız var. Kısacası sızın için her gün bayram!. Bizim biricik bayrama göz dikmişsiniz’’ deyip bize dava açabilirler. Bu arada her kanalın; boğaları kovalayan Matador Muhabiri var.

Son olarak; meşhur olmak isteyen kasaplar, tek şansları yılda bir kez olan Kurban Bayramında kaza kurbanı olup gündemde kalabilmek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum