Kur’an’sız Bir Nesilden Hayır Gelmez

Kur’an’sız Bir Nesilden Hayır Gelmez

Herkes şunu bilmelidir ki; Kur’an-ı Kerim ahlakından mahrum bir nesilden ailesine ve milletine hayır gelmez.

Ekrem Çetin’in yazısı

Ülkemizde 4+4+4 Yasa tasarısının TBMM’de kabul edilip zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasının ardından yapılan yeni düzenlemelere göre Öğrenciler, 4. Sınıftan başlayarak Kur’an-ı Kerim, Siyer (Peygamberimizin Hayatı), Temel Dini Bilgiler ve Arapça gibi dersleri seçmeli olarak öğrenebilecekler. Bu konuda Öğrenci velilerimize büyük görevler düşmektedir.

secmeli-ders.jpg

Öğrenci velilerimizin yapması gereken ilk iş İlkokul 4. Sınıf Ortaokul 5. Sınıftan itibaren 8. Sınıfa kadar çocuğu varsa 19 şubat’a kadar Okul idarelerine başvurup Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerini seçtirmelidir. Liseli kardeşlerimiz de 12 Şubata kadar saydığımız derslerin seçimini yapabilir. Velilerimiz Bu dersleri idarecilerin keyfiyetine bırakmamalıdır. Aslında seçmeli dersten ziyade bu dersler okullarımızda zorunlu olarak okutulmalıdır. Eğer bizler dindar gençlik istiyorsak Bu laik ve kemalist eğitim sisteminden vazgeçip İslami eğitim sistemine geçmeliyiz.

Herkes şunu bilmelidir ki; Kur’an-ı Kerim ahlakından mahrum bir nesilden ailesine ve milletine hayır gelmez. Her veli Çocuklarının kendilerine yakışan bir evlat olmasını bekler. Onun için veliler Kur’an-ı Kerim ve Siyer dersini seçerek Çocuklarını yönlendirmelidir.

Nüfusumuzun %99’u Müslüman bir ülkede Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerini bütün öğrencilerin almasını sağlamak amacıyla konuya duyarlı tüm sivil toplum kuruluşları ortak bir kampanya yürütmeli, Allah’ın Kitabı ve Kutlu Peygamberinin örnek ahlakı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğini ve geleceğimizi tehlikeye sokacak olduğunu herkes bilmelidir. Bu yüzden Halkımız bu konularda hassas ve duyarlı olmalıdır.

Velilerimizin çocuklarını emanet ettikleri Öğretmenler çok önemlidir. Bundan dolayıdır ki Kur’anlı ve Şuurlu nesiller Şuurlu Öğretmenler elinde yetişir. Selam olsun o Şuurlu Öğretmenlere. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.