Kur’an'ı sadece duvara asmak için mi bulunduracağız?

Kur’an'ı sadece duvara asmak için mi bulunduracağız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Uluslararası Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Finali”ne katıldı

Uluslararası Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Finali’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir Müslüman olarak vazifemiz, günlük hayatın içinde her an yıpranan, kararan, örselenen ruhlarımızı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile tedavi etmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada böylesine anlamlı bir program vesilesiyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu yıl beşincisi düzenlenen bu yarışmanın giderek çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğine inandığını kaydetti.

“KURAN’LA RABITAMIZI HER DAİM GÜÇLÜ TUTMALIYIZ”

Asırlardır Müslümanların, bir taraftan Kur'an-ı Kerim'i anlamanın, kavramanın, hayatlarına tatbik etmenin diğer taraftan da onu en güzel şekilde okumanın gayreti içinde olduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize düşen, bitmez tükenmez bir ilim, hikmet ve saadet kaynağı olan Kuran’la rabıtamızı her daim güçlü tutmaktır. Bir Müslüman olarak vazifemiz, günlük hayatın içinde her an yıpranan, kararan örselenen ruhlarımızı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle tedavi etmektir. Bu tür faaliyetlerin nefsimizi sığaya çekmek ve Kuran’la bağımızı perçinlemek için çok kıymetli birer fırsat olduğunu düşünüyorum. Rabbim hepimize Kuran’la yaşamayı, onun nuruyla aydınlanmayı, son nefesimizi yine Kuran’la vermeyi nasip etsin” diyerek dua etti.

“RAMAZAN-I ŞERİF’İNİZ ŞİMDİDEN MÜBAREK OLSUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Tabi burada bazı alışkanlıklarımız var, bunları da aşmamız gerekiyor. Malum o da, yani Kur’an-ı Kerim’i sadece evimizin, odamızın duvarlarına asmak için mi bulunduracağız, yoksa az önce de ifade edildiği gibi hem güzel okumak, hem anlamak, bunlarla beraber mi yaşayacağız. Onun için Akif merhumun ifade ettiği gibi: “İnmemiştir Kuran, bunu hakkıyla bilin, ne mezarda okunmak, ne de fal bakmak için.” Olaya buradan yaklaşacağız, dolayısıyla onu anlamak inanıyorum ki bizim hayatımızı daha da zenginleştirecektir. Ben bu düşüncelerle yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyor, dereceye giren kardeşlerimi gönülden kutluyorum. 15 Temmuz gecesi şahadete şehadete yürüyen kardeşlerimiz başta olmak üzere, vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve inancımız için can veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mukaddes değerlerimiz uğruna canını hiçe sayan ve yaralanan gazilerimize Rabbimden şifalar diliyorum. Kuran ayı, evet, geldi, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu edebi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifle inşallah müşerref olmak üzereyiz. Dolayısıyla bu mağfiret ayının şimdiden mübarek olmasını diliyor.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum