Kur'an'ı güzel okumak için yarışacaklar

Kur'an'ı güzel okumak için yarışacaklar

Diyanet İşleri Başkanlığınca, 19-23 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek "Türkiye 5. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"na 62 ülkeden 120 yarışmacı katılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 5'incisi düzenlenecek "Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın, 62 ülkeden 120 yarışmacının katılımıyla düzenleneceği bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın bu yıl 19-23 Mayıs'ta İstanbul'daki Fatih Camisi'nde yapılacağını söyledi.

Şahin, 62 ülkeden 120 yarışmacının katılacağı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca düzenlenen yarışmanın ödül töreninin ise 24 Mayıs Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre Merkezi'nde yapılacağını kaydetti.

Hafız Osman Şahin, "Program, 15 Temmuz Şehitleri anısına yapılacaktır. Programda şehitlerin ruhlarına ithafen Kur'an ziyafeti verilecek. Ayrıca Birinci Uluslararası Kur'an-ı Kerim Hat Müsabakası ödülleri de sahiplerine takdim edilecek." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.