Kur'anı anlamaya her zamankinden fazla ihtiyacımız var

Kur'anı anlamaya her zamankinden fazla ihtiyacımız var

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, insanlığın Kur'an-ı Kerim'i bilmeye her zamankinden fazla ihtiyacı olduğunu söyledi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yayınladığı mesajda Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) Kur'an-ı Kerim’in insanlığa vaaz ettiği şahsiyet ve yaşantının en yüce örneği olduğunu görüşüne yer verdi.
Başkan Savaş mesajında Peygamberimizi anlamanın aynı zamanda yüce dinimiz İslam’ı anlamak demek olduğunu ifade ederek, “O’nun sünnetlerine riayet etmek dinimizi doğru yaşamak anlamına gelmektedir. Dünyanın geçici meşgaleleri altında insanlığın bunalım, buhran, ızdırap ve arayış içinde olduğu zamanımızda dünya ve ahrette huzur ve mutluluğun yegâne reçetesi, Peygamber Efendimiz(sav)’in sünnetine ve O’nun insanlığa rahmet olarak getirdiği Kur'an-ı Kerim’e sımsıkı sarılmaktır. İnsanlığın rahmete, berekete ve huzura ermesi için Peygamber Efendimiz(sav)’i tanımaya, anlamaya ve O’nun insanlığa hidayet rehberi olarak getirdiği Kur'an-ı Kerim’i bilmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamber Efendimiz (sav), üstün insani özelliklere sahip, en güzel ahlaklı, müminlere ve diğer insanlara karşı çok merhametli oluşuyla insanlığa Allah’ın bir lütfudur. Etrafına ışık saçan yüce bir kandil gibi olan Peygamber Efendimiz (sav)’i sevmek, imanımızın bir cüzü ve O’nun övülmüş ümmetinden olmanın bir gereğidir” dedi.
Stargündem