Kur’an okuyup Ayasofya’ya yürüdüler

Kur’an okuyup Ayasofya’ya yürüdüler

“2. Maratondan Ayasofya’ya Yürüyoruz!” etkinliği vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi ile gerçekleşti

Ayasofya Dergisi ve Ayasofya Gençlik Hareketi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen 2. Maratondan Ayasofya’ya Yürüyoruz! etkinliği, 13 Kasım Pazar günü saat 08.30’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Metrobüs Durağı’nda toplanılmasıyla başladı.

Ayasofya Dergisinden edinilen bilgilere göre, kahramanlar koşusunda “Ayasofya’yı Açmak, Yeni Bir Çağ Açmaktır” yazılı büyük bir pankart açan grup, 15 Temmuz gecesi hainlerin ilk tuttuğu nokta olan köprü gişelerinde bir süre bekleyerek Kur’an tilaveti, şehitlerimizin ruhuna Fatiha’lar okunması ve dualar edilmesiyle devam etti.

Dergi yazarlarından Muhammed Metehan Öztürk kısa bir konuşma yaparak, şunları söyledi: “ 15 Temmuz gecesi tüm dünya küfür siyaseti bir araya gelerek darbe girişiminde bulundu. Burada şehitler verdik ama Allah bize bir zafer nasip etti ve bu millet bir kez daha gördü ki, Allah bizim yanımızda ise kaybeden biz olmayacağız.”

ÜMMET AYASOFYA VE KUDÜS NOKTASINDA BİRLEŞTİ

Yürüyüş sırasında Filistin Hür Kalacak, Burak, Kutad, Genç Gönüllüler, Bir Damla Umut, Gençlerin Filistini, Kudüs Bilinci Derneği ve Kudüs için kurulmuş birkaç Arap derneğinin “Aksa Bölünmeyecek” sloganıyla bir araya gelerek yaptıkları yürüyüşe Ayasofya Dergisi ve Ayasofya Gençlik Hareketi de destek verdi.

İki grubun karşılıklı olarak “Filistin Hürdür, Hür Kalacak” ve “Zincirler Kırılsın, Ayasofya Açılsın” sloganları attığı, çevreden geçenlerin de bu sloganlara destek verdiği görüldü. 15 Temmuz Şehitler Köprüsün’de ümmetin Ayasofya ve Kudüs noktasında birleştiği bir kez daha görülmüş oldu. Ayasofya grubu daha sonra köprüden Ayasofya’nın cami olarak ibadete açık bölümüne geçerek namazlarını eda etti.

“YENİDEN İSLAM ÇAĞI”

Namazın ardından Ayasofya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Recep Terler, “Ayasofya’yı Açmak, Yeni Bir Çağ Açmaktır!” adlı bir bildiri okudu:

“Bu bildiri, İslâm ile şereflendiği andan itibaren İslâm’ın sancaktarlığını yapan âziz milletimizedir. Fâtih Sultan Muhammed Hân’ın İstanbul’u fethetmesi ve Ayasofya’yı vakfederek câmi olarak ibadete açmasıyla, Orta Çağ karanlığı kapanıp Yeni bir Çağ açılmıştır. Bugün yine, yeniden Orta Çağ’ın o karanlık dönemini yaşayan dünya, Kudüs’te, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Mısır’da ve adını sayamadığımız nice ülkelerde ‘yaşatılan’ zulümlere sessiz kalmaktadır. Zulümlerin sona erdirilmesi ve insanlığın rahat içinde yaşayabilmesi için, yeni bir çağ açılması gerekmektedir. Ayasofya’nın yeniden câmi olarak ibadete açılması, yeni bir çağın açılması olacaktır: Yeniden İslâm Çağı.”

Bildirinin devamında Suriye ve Mısır’daki direnişçileri unutmayan Terler, şöyle seslendi: "Ayasofya’dan zalim Esed rejimine karşı mücadele eden Suriye Direnişçilerine, geçtiğimiz gün Mısır’da Garipler Devrimini başlatan Müslüman Kardeşlere ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye selam olsun!"

Bildirinin ardından katılımcılara Bereketin Merkezi Beytülmakdis Haritası hediye edildi ve çeşitli ikramlarda bulunan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Diriliş Postası

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.