Kur'an Kursu'nda birinci olan öğrencilere laptop hediye

Kur'an Kursu'nda birinci olan öğrencilere laptop hediye

Çekmeköy Belediyesi, Yaz Kur'an Kurslarının kapanış töreninde kursu başarıyla tamamlayıp birinci olan öğrencileri laptop bilgisayar hediye ederek ödüllendirdi.

2014-2105 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından çocuklar üzerinde çalışma başlatan Çekmeköy Belediyesi, 6 bin 500 çocuğu yaz kur'an kurslarına yönlendirilmesini sağladı. Yaz Kur'an kurslarında eğitim gören çocukların masrafları Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy ilçe Müftülüğü tarafından karşılandı. Yaklaşık 2 ay boyunca 142 hocadan eğitim alan çocuklar, kursların son günlerinde 65 soruluk sınava tabi tutuldu. Çekmeköy Belediyesi, Taşdelen Yusuf Cebir Merkez Camisinde Yaz Kur'an kurslarına kapanış töreni düzenledi. Törene Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kapanış töreninde konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Çocuklarımızın dininin daha sağlıklı ve merkezinden öğrenmelerini istediğimiz için yaz Kur'an kurslarını açmıştık. Şimdi de yaz Kur'an kurslarına kapanış töreni düzenliyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN DİNİ ÖĞRENMELERİNİ İSTİYORUZ”

Yaz kurslarında güzel bir atmosfer eşliğinde final yaptıklarını söyleyen Başkan Poyraz, “Yaz kurslarına katılan öğrencilerle birlikte velilerimize verilen bir ödül töreni var. Bizler çocuklarımızın sokaklarda daha az vakit geçirmesini istedik. Çocuklarımızın dinini yerinden merkezinden öğrenmeleri adına organize ettiğimiz bir program düzenledik. Bugünde dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdiğimiz bir gün, çocuklarımıza gelecekteki eğitim çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Annelere seslenen Başkan Poyraz, “Annelerimizin çocuklarımıza güzel bir ilmin yanında manevi ilmi de alabileceği güzel yerlerde onları okutmalarını istiyorum. Çünkü bundan faydalanacak olanlar annelerimizdir. Zahir ilmiyle manevi ilmi birleştiren çocuklarında gelecek zamanlarda görecekler ki güzel bir nesil, güzel bir evlat yetiştirdiklerini görecekler. Onun içinde biz gençlerimizi ve ailelerimizi teşvik etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLER LAPTOPLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Çekmeköy Belediyesi yaz Kur'an kurslarına Taşdelen Yusuf Cebir Merkez Camii'nde final düzenledi. Kapanış töreni, Alemdağ Kur'an Kursu öğrencisi Muhammet Mustafa Kaya’nın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Yapılan çeşitli etkinliklerin ardından kurslarda başarı gösteren öğrenciler ödüllendirildi. Kur'an kursunun son gününde düzenlenen 65 soruluk sınavda Sudenaz Ekşi, Furkan Demir ve Kadir Bat birinci oldu. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, dereceye giren çocuklara ödül olarak laptop hediye etti.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.