Kur'an kursu öğrencilerine trafik dersi verildi

Kur'an kursu öğrencilerine trafik dersi verildi

Antalya'nın Serik ilçesinde yaz kurslarına katılan öğrencilere toplum destekli polisler, trafik kurallarına uyma ve güvenli geçişle ilgili bilgilendirme yaptı.

Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Trafik Tescil Büro Amirliği personeli Serik Müftülüğü'nün ilçede camilerde açtığı yaz kurslarını ziyaret ederek kursa katılan öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgilendirme yaptı. 

Toplum destekli ve trafik polisleri Serik, Tuzcuoğlu Cami ve Orta Mahalle Camisinde yaz kursuna katılan 70 öğrenciye yüz yüze trafik eğitimi ve güvenli geçiş eğitimi verdi. 

Çocuklara güvenli geçiş ve trafik kuralları eğitimi veren trafik polisleri meydana gelen kazaların yüzde 90'nın insan kaynaklı olduğunu ifade etti. 

Trafik kurallarına uyma ve eğitimin 3-6 ve 7-15 yaş grubunun önemli olduğunu belirten trafik polisleri, "Trafik kurallarına harfiyen uyalım. Trafik kuralları bizim can güvenliğimiz için vardır. Emniyet kemerini ve motosiklete bindiğimizde kaskı trafik polisi ceza yazar diye takmayalım, can güvenliğimiz için takalım. Trafikte yaya önceliğini ön planda tutalım. Yayalar herhangi bir emniyet tertibatıyla korunamadıkları için trafikte her an riskle karşı karşıyadır. Bu risk karşıdan karşıya geçerken daha da çok artmaktadır. Herhangi bir kazaya karışmamak için en güvenli geçiş noktalarının kullanılması gerekir. " dedi. 

BİLMEDİĞİNİZ SU KAYNAKLARINA YAKLAŞMAYIN

Polisler ayrıca, havaların sıcak olması sebebiyle her yıl yüzlerce kişinin serinlemek için girdiği deniz, göl, baraj, gölet, akarsu ve su birikintilerinde boğularak hayatını kaybettiği hatırlattı. 

Boğulmalara karşı kursa katılan öğrencileri uyaran polisler, su derinliği, suyun akış debisi ve serinlemek içinde olsa bilmedikleri su kaynaklarına dalarak yüzme yapmaları hususunda uyarıda bulundu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.