Kur'an kurslarına katılım arttı

Kur'an kurslarına katılım arttı

Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, bu yıl yaz Kur'an kurslarına katılım oranının geçen yıla göre yaklaşık yüzde 25 oranında arttığını belirtip, "Bu yıl birinci dönem Kur'an kursuna katılan öğrenci sayısı 11 bin 44'e kişiye ulaştı." dedi.

İl merkezinde 395 derslik Kur'an kursu açıldığını belirten Çortul, "263 cami, 116 Kur'an Kursu ve müftülükçe uygun görülen bazı derneklerin okuma salonları gibi 16 yer olmak üzere 395 sınıfta kurs açtık.

Kur'an kurslarımızda küçük çocuklar ve okula gitmekte olan öğrenciler katılmakta. 0-9 yaş gurubunda 2 bin 285 öğrenci, 10-19 yaş gurubunda 3 bin 428 öğrenci, 20 ve üzeri yaş gurubunda ise 120 olmak üzere toplam 11 bin 44 kursiyer bulunmakta. Milli Eğitime Bağlı olarak sadece İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde 3 derslik açılmış bulunmakta ve orada da 91 erkek öğrencimiz Kur'an-ı Kerim, siyer, ilmihal, din ve ahlak bilgisi dersleri almaktalar." diye bilgi verdi. 

Kurslarda kız - erkek ayrı olacak şekilde eğitimler verilmekte olduğunu ifade eden Çortul, "Ancak, bir kursun açılabilmesi için en az 15 kursiyerin olması gerekli olduğu için köylerde kursiyer sayısı az olmasından kaynaklı olarak kız erkek karışık eğitim verilen yerler de bulunmakta.

Böyle durumlarda aynı sınıfta kızlar bir sırada erkekler ayrı bir sırada olacak şekilde din eğitimleri verilmekte. Kur'an kurslarımızda ki eğitimler İmam- Hatipler, Kuran Kursu öğreticileri, müezzin kayyımlar ve geçici öğreticiler tarafından verilmekte" diyerek Kur'an kurslarına katılımın artmasından memnun olduklarını ifade etti.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.