Kur’an kursları hafta sonu da açık

Kur’an kursları hafta sonu da açık

Diyanet İşleri, müftülüklere yaz Kur’an kurslarına ilişkin genelge göndererek, kursların okullar açıldıktan sonra cumartesi ya da pazar günleri de devam edecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, yaz Kur'an kurslarına ilişkin müftülüklere genelge gönderildiğini belirterek, “Genelgeyle yazın camilerimize devam eden öğrencilerimizin okullar açıldıktan sonra cumartesi ya da pazar günleri bir namaz vaktinde toplanarak öğrendiklerini tekrar etmeleri sağlanmaktadır” dedi. 2015 yılı yaz Kur'an kurslarına ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Erbaş, bu yıl kurslara katılımın 3 milyonu aştığını, net rakamları önümüzdeki zamanlarda hazırlayıp rapor olarak sunacaklarını ifade etti.

HEDEFE ULAŞILDI

Geçen yıl ülke genelinde yüzde 26'lık hedefe ulaştıklarını belirten Erbaş, “Bazı illerimizde yüzde 50'lere kadar ulaşırken bazılarında 15'lere kadar düşmektedir. Bunun pek çok sebebi vardır. Ancak en önemli sebebinin öğrenci-veli-öğretici arasındaki işbirliğinin olumlu ya da olumsuz olarak rakamlara yansıdığı görülmektedir.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN ETKİNLİK

Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm görevlilere camileri cazip hale getirmeleri konusunda gerekli tavsiyelerde bulunduklarını ifade ederek, “Bu konuda çalışmalar yapan görevlilerimiz bulunmaktadır. Bir görevlimizin camisinde bir akvaryum yapması, akvaryumdaki bavlıkların her biri ile ilgilenme işini bir öğrenciye vermesi, Diyanet Vakfı tarafından ödüle layık görülmüştür” diye konuştu. 

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.