Kur'an kursları dün başladı!

Kur'an kursları dün başladı!

“Haydi çocuklar, gençler, Kur’an ayı Ramazan’da Kur’an’la buluşalım” çağrısı yapan Diyanet, çocukları dün tüm Türkiye’de camilerde buluşturdu. Yaz kurslarında Kur’an’ın yanı sıra, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgiler de verilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Haydi çocuklar, gençler, Kur’an ayı Ramazan’da Kur’an’la buluşalım” sloganıyla hayata geçirilen yaz Kur’an kursları bütün camilerde dün start aldı. Okulların tatil olmasıyla birlikte yaz mevsimini dolu dolu geçirmek isteyen çocuklar yine Kur’an kurslarına koştu. Esenyurt’taki Hazreti Ebubekir Camii Kur’an Kursu’nun “Kur’an ayında çocuklar, Kur’an’la buluştu” sloganıyla düzenlediği etkinlik 1500’ü aşkın talebenin katılımıyla başladı

Açılış programına; Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu, Halk Eğitim Müdürü Rasul Aydoğan, Ensar Vakfı Yönetim Kurulu Üyelerinden Aytekin Çolak, Ali Barsboğa ve çok sayıda talebe velisi iştirak etti. Camiler ve Kur’an kursları arası bilgi yarışması, iftar programları, futbol turnuvası, yüzme ve piknik gibi sosyal aktivitelerin de düzenleneceği Kur’an kursu, bu yıl ilk defa; İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim, Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından birlikte gerçekleştiriliyor. Esenyurt Belediyesi’nin de büyük destek verdiği Kur’an kursu etkinliklerinin oldukça neşeli geçmesi bekleniyor.

AMAÇ TALEBELERE CAMİ VE CEMAAT ÂDÂBINI TANITMAK

Konu ile ilgili gazetemiz Akit’e konuşan Hz. Ebubekir Camii İmam Hatibi Mustafa İpek, ilk gün olmasına rağmen 1500’ün üzerinde talebe ile derse başladıklarını söyledi. Talebelerin öğle namazını camiide cemaatle kılmasını da sağladıklarını vurgulayan Mustafa İpek Hoca, “Talebelerimizin cami ve cemaat âdâbını tanıması ve cemaatle namaz kılma alışkanlığını geliştirmesi adına çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

KUR'AN; ALLAH'IN GÖNDERDİĞİ MEKTUPTUR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ankara’da Yaz Kur’an kursları ile ilgili düzenlenen törene katıldı. Çocuklara seslenen Görmez, “Allah her birinize çok özel bir mektup gönderdi. O çok özel mektubun adı Kur’an-ı Kerim’dir. Sizi yaratan Rabbinizin size özel gönderdiği mektup olan Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeden, okumadan, anlamadan bu hayatın tadına eremezsiniz” dedi. Görmez, Ramazan-Kuran ve çocuk, ramazan-Kuran ve gencin birbirine yakışan üç kavram olduğunu bildirdi. Görmez, “Bize Kur’an’ı getiren ramazan, aynı zamanda çocuklarla buluştuğu zaman bunu Allah’ın rahmeti saymamız gerekiyor. Çocuklarınızı Kur’an’dan mahrum bırakmayın. Camilerde yaptığımız çalışmalara siz de katkıda bulunun. Hata yaptığımız zaman gelin hatamızı düzeltin” diye konuştu.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.