'Kur'an-ı Kerim'i anlamak için okuyun' girişimi başlatıldı

'Kur'an-ı Kerim'i anlamak için okuyun' girişimi başlatıldı

İslam Dünyası Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara karşı "anlamak için okuyun" temasıyla girişim başlattı

Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar son dönemde ciddi şekilde arttı. Büyük tepkilere neden olan saldırıların önüne geçilmesi için İslam ülkelerinin yanı sıra uluslararası kuruluşlar da çaba gösteriyor.

Fas'ın başkenti Rabat'ta çok sayıda akademisyen ve İslam üniversitesi rektörünün katılımıyla uluslararası konferans düzenlendi.

ISESCO Genel Müdürü Salim bin Muhammed el-Malik, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara karşı "anlamak için okuyun" girişimi başlattıklarını duyurdu.

AMAÇ İSLAM'IN DOĞRU ANLATILMASI

Girişimin, Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemleriyle mücadele için "olumlu" bir tepki olarak başlatıldığına işaret eden Malik, İslam'ın doğru bir şekilde anlatılması için ortak çalışmalarda bulunulması gerektiğini vurguladı.

Dünya İslam Birliği Genel Sekreteri Muhammed bin Abdulkerim el-İsa ise konferansta, "Özgürlükler kontrolsüz olamaz. İslam şeriatı hak ve özgürlükleri garanti altına almıştır. Cehalet, maddiyat, nefret ve ideolojiler, insanları faydasız işlere itmektedir." ifadesini kullandı.

Mısır Müftüsü Şevki Allam da "Kur'an-ı Kerim'in, ahlak olmadan gelişim ve ilerlemenin anlamsız olacağı" üzerinde durduğunu kaydetti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.