Kuran-ı Kerim yarışması beğeni topladı

Kuran-ı Kerim yarışması beğeni topladı

TRT 1’de her akşam 23:30’da ekranlara gelen "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"nın ikinci gününde Cihad Oral gün birinciliğine ulaşan isim oldu.

GÜNÜN BİRİNCİSİ CİHAD ORAL MEST ETTİ

Babasının görevi nedeniyle gittiği Almanya’dan hafızlık yapmak için gelip, hafızlığını tamamlayan Cihad Oral okuduğu Âl-i İmran Suresi’nin 190-194’üncü âyetleriyle izleyicileri ekran başında mest etti. Jürinin 280, seyircinin 91 oyunu alan Cihad Oral, toplamda 371 puan alarak günün birincisi oldu.

İlk “Haftanın Finali” için yarışmaya hak kazandı. Cihad Oral, hafta finaline 2015 Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi, İstanbul Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer ile hazırlanacak.

HALİL NECİPOĞLU’NDAN 100 PUAN ALAN İLK YARIŞMACI

Ardahan’da İmam Hatip olarak görev yapan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Doğu Anadolu Bölge Yarışması’nda birinciliği olan Eyüp Erdim, yarışmada İbrahim Suresi’nin 38-42’inci âyetleri arasını okudu. 270 puan aldığı jüri puanının yanında, seyirciden günün en yüksek puanı olan 92 puan alarak toplamda 362 puan alarak yarışmayı günün ikincisi olarak tamamladı.

HAFIZLIK ÖĞRENCİSİNDEN KUR’AN ZİYAFETİ

Enbiya Suresi’nin 101-108’inci âyetlerini okuyan Muhammet Can Bayrak, halen İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan başladığı hafızlığına devam ediyor. Muhammet Can Bayrak’ı günün üçüncü yarışmacısı yapan 318 puanın 237’si jüriden, 81’i ise seyirciden geldi.

KURRA EĞİTİMİNİN ARDINDAN AİLE MESLEĞİ SEÇEN YARIŞMACI

Yarışmaya Konya’dan katılan İsmail Özarpa, hafızlığının yanında kurra olarak eğitim almasına rağmen aile mesleği olan kebapçılığa devam ediyor. İnsân Suresi’nin 23-31 âyetlerini okuyan İsmail Özarpa, 220 puan jüriden 80 puan da seyirciden alarak toplamda 300 puan ile yarışmayı günün dördüncüsü olarak tamamladı.

Küçüklüğünden bu yana Kur’an-ı Kerim dinlediğini ve okumaya çalıştığını söyleyen yarışmacı Rüçhan Barış Şahin, Mü'minun Suresi’nin ilk 14 âyetini okudu. Jürinin kendine has bir okuyuş olması telkininde bulunduğu İlahiyat öğrencisi Rüçhan Barış Şahin, jüriden 212, seyirciden 80 puan alarak toplamda 292 puan ile yarışmayı tamamladı.

YARIŞMACIN JÜRİSİ ÖNEMLİ İSİMLERDEN OLUŞUYOR

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın jürisi alanında seçkin isimlerden oluşuyor. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin’in yer aldığı jürinin yanında, stüdyodaki seyircilerin oyları da günün birincisini belirliyor.

HER GÜN 23:30’DA TRT 1’DE, TEKRARI TRT DİYANET’TE

Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise TRT 1’in sevilen dizisi 80'lerin oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor.

Ramazan ayı boyunca her gün 23:30’da TRT 1’de yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın tekrarı her gün TRT 1’de ve TRT Diyanet’te yayınlanıyor. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.