'Kurallara uymak yaşam biçimi haline getirilmeli'

'Kurallara uymak yaşam biçimi haline getirilmeli'

TÜSEKON Genel Başkanı Yılmaz, "Trafik kurallarına uymak bir yaşam biçimi haline getirilmeli. Bilincin oluşması sadece sürücü kurslarında verilen eğitimle olmaz, bunlar aileden başlayan bir süreç gerektirir." dedi.

Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) Genel Başkanı İsmail Yılmaz, sürücü eğitiminde son yıllarda hayata geçirilen yeniliklerle birçok konunun değiştiğini söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde yaklaşık 3 bin 500 sürücü kursu ile 35 bin sürücü eğitmeni bulunduğunu belirtti.

Trafik kurallarına uymanın yaşam biçimi haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, herkesin üç aşağı beş yukarı trafik kurallarını bildiğini dile getirdi.

Kişilerin kırmızı ışıkta geçmeyeceğini, alkollü araç kullanmayacağını, emniyet kemeri takması gerektiğini bildiğini ama uygulamadığını aktaran Yılmaz, bilincin oluşmasının sadece sürücü kurslarında verilen eğitimle olmayacağını, bunların aileden başlayan bir süreç gerektirdiğini ifade etti.

Yılmaz, çocukların en çok algıda seçicilik dönemleri olan okula başlama sıralarında çizgi filmlerin ilgisini çektiğini belirterek, "Trafikle ilgili önemli çizgi filmler, eğitici filmler konabilir. Onların ilerideki yaşamları etkileyebilecek, gerçekten onlara bir trafik kültürü anlamında istikamet çizecek çok önemli katkıların olacağını düşünüyorum. Tanınmış sanatçıların dizi filmlerinde ya da diğer aktivitelerinde trafik bilinci öne çıkarak spot programlar, kamu spotlarının öne çıkarılması gerekiyor." diye konuştu.

Sürücü eğitimcileri olarak çok emek verdiklerini vurgulayan Yılmaz, 34 saat teorik, en az 16 saat direksiyon dersi verdiklerini, sürücüler üzerine çok emek sarf ettiklerini söyledi.

"İnsan hayatını ilgilendiren ciddi bir iş"

Ciddi bir eğitim ve sınav yapıldığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sıfır hata sınavlar. Son 3-5 yılda yapılan yeniliklerle çok şey değişti. Sürücü eğitimine karşı toplumumuzda ciddi bir saygı var. Eskiden genelde 'Ehliyeti bakkaldan mı kasaptan mı aldın?' muhabbeti vardı. Artık bu toplumda yapılmıyor hatta geçen yıl bir firma, reklamında bu temayı kullanmak istemişti. Sürücü kursları olarak çok ciddi tepki gösterdik. Hemen firma yetkilileri o reklamı, reklam kuşağından kaldırdılar. Sürücü kursuna gelen sürücü adaylarındaki hassasiyeti ve eğitim alma isteğini görüyoruz. Bu, bizim için büyük bir kazanç, toplumdaki algının çok ciddi anlamda değiştiğini gösteriyor. Bu insan hayatını ilgilendiren ciddi bir iş. Özellikle trafik güvenliği açısından çok önemli bir konu. Bu algıyı değiştirdiğimiz için çok önemli başarı elde ettiğimizi düşünüyoruz."

Bu yılın başında ticari araçlar için ÖTV indirimi getirildiğini anımsatan Yılmaz, sürücü eğitimcileri olarak o teşvikten yararlanmak istediklerini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.