Kura ile engelli memur alımı için tercihler başladı

Kura ile engelli memur alımı için tercihler başladı

ÖSYM, EKPSS sonuçları ve kura usulü ile kamu kurumlarına yerleştirme yapmak için bugünden itibaren 11 Aralık'a kadar tercih alacak.

ÖSYM, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapmak için adaylardan bugünden itibaren 11 Aralık'a kadar tercih alacak.

ÖSYM'nin internet sitesinden yer alan duyuruya göre, EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan 2014 EKPSS sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.
 
Adaylar tercihlerini 4-11 Aralık'ta internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebilecek. ÖSYM internet adresinden (www.osym.gov.tr)  tercih gönderme işlemleri 11 Aralık saat 23.59'da sona erecek.
 
2015/2 EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunda, ilköğretim, ortaokul, ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer alıyor. Adaylar, kılavuza ÖSYM'nin internet sitesinden erişebilecek. Adayların, kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekiyor.
 
İlköğretim, ortaokul, ilkokul düzeyi kadrolar için tercihlere göre kura usulü ile yerleştirme yapılacak. 2014-EKPSS puanı veya 2014-Kura başvurusu ile herhangi bir kadroya ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar (ataması yapılsın veya yapılmasın) bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edemeyecek. Mezun olunan eğitim düzeyi, program, alan veya dal ile ilgili nitelik koşulunu karşılamadığı bir kadroya tercihleri arasında yer veren ve yerleştirilen kişilerin ilgili kurum tarafından ataması yapılmayacak.
 
Mağduriyet yaşanmaması için adayların tercihlerini, ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinin durumlarına uygun olduğundan emin olması gerekiyor. 
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.