Kültür Bakanlığı 2 bin 849 personele sözleşme yapacak

Kültür Bakanlığı 2 bin 849 personele sözleşme yapacak

​Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt, Kültür Bakanlığının 2 bin 849 personele sözleşme yapacağını açıkladı.

Sözleşmeli sanatçının işten çıkarılmasına yönelik gelen tepkilere yanıt veren Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt, Resmi Gazete'de yayımlanan 'Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar'ın yürürlüğe konulmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile sanat kurumlarına yevmiyeli personel statüsüyle istihdam edilmekte olan 2 bin 849 personel ile sözleşme imzalanacağını belirtti.

Kurt, "Sözleşmesi yapılmayanlardan bazıları iş etiğine aykırı davranıp, çalışma koşullarını suiistimal etti, bazıları yeterli performansı gösteremedi, tam ücret almasına rağmen yılda birkaç kez görev aldı, ama en kötüsü bazıları sanatçı kimlikleriyle taban tabana zıt, sanatçı niteliğinin gerektirdiği saygınlık ve güvene yaraşmayan davranışları sebebiyle haklarında kamu davası açılmasına sebebiyet verdi" dedi.

"Bünyemizde çalışan misafir sanatçıların çok önemli sorunları vardı ve bunlara 20 yıldır bir türlü çözüm getirilemiyordu." diyen Kurt, "Neydi bunlar: Ücretli izin, mazeret izni, ücret sorunu gibi özlük haklarını kapsayan konulardı. Bu sorunları bitirdik. Resmi Gazete'de yayımlanan 'Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar'ın yürürlüğe konulmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile sanat kurumlarımızda yevmiyeli personel statüsüyle istihdam edilmekte olan 2 bin 849 personel ile sözleşme imzalanacak. Misafir sanatçılarımıza ücretli izin ve mazeret izni başta olmak üzere, özlük hakları konusunda yeni kazanımlar sağlandı. Yıllık sözleşme hakkı kazandılar ve ücretlerine de en az yüzde 20 oranında zam yapıldı ki bu çok önemli bir oran. Sanat kurumlarımız ihtiyaçlarına göre farklı branşlarda sanatçılar ile çalışmak durumunda, bu da ekstra bir kadro doğuruyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.