Kula'nın 40 Yıllık Su Şebekesi Değişiyor

Kula'nın 40 Yıllık Su Şebekesi Değişiyor

Kula'nın 40 Yıllık Su Şebekesi DeğişiyorManisa'nın Kula ilçesinin yıllardır çektiği su çilesi sona yaklaşıyor. Eski ve kullanım ömrünü tamamlamış su şebekesi, MASKİ ekipleri tarafından yeniden döşeniyor.

Manisa Büyükşehir ile Kula belediyeleri işbirliğiyle yapılan çalışmalara, bir yenisi daha ekleniyor. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Faik Şentürk, Büyükşehir Kula Koordinatörü Önder Baştürk ve Kula MASKİ Şefi Adem Zobudoğuş, çalışmaları yerinde inceledi. Konu hakkında bilgi veren Şef Zobudoğuş, "Kula'nın yıllardır sürekli olarak sıkıntısı olan su şebeke sistemi silbaştan değiştiriliyor. 11 kilometrelik, eskiyen ve kullanım ömrünü çoktan tamamlamış olan tesisat yeni, kaliteli ve çağın teknolojisiyle üretilmiş, sağlıklı su borularıyla değiştiriliyor. Özellikle eski sistemden kaynaklı su kayıplarının da önüne geçilmiş oluyor. Kulamız'a ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yıllardır Kula'nın altyapı sıkıntısı yaşadığını söyleyen Başkan Tosun da sağlıksız su sisteminin tamamen yenileneceğini belirterek, "Kula, hasretini çektiği yeni ve kaliteli su şebekesine kavuşuyor. Şebeke sisteminin ilk ayağı olan ana taşıyıcı şebeke boruları döşenmeye başladı. Şehir merkezinde bulunan ve sık sık patlayarak vatandaşların yaşam kalitesini düşüren borular da değiştiğinde iş tamamlanmış olacak. Bu sayede vatandaşlarımız, evlerinde arıtılmış suyun keyfini yaşarken sağlıksız ve eski sistemden de kurtulmuş olacak. Özellikle bu sayede, asbest olarak adlandırılan ve kanserojen etkiye sahip borular da tarihe kavuşmuş olacak. Başta Büyü şehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün olmak üzere yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.