Kulaktan uyuşturucu veren kişiye Müslüm Gürses denir

Kulaktan uyuşturucu veren kişiye Müslüm Gürses denir

Son dönemlerde en çok seyredilen film olan “Müslüm” Üsküdar Üniversitesinde analiz edildi

Üsküdar Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Kulübünün düzenlediği “Müslüm Film Analizi” programında Psikiyatrist Dr. Mahir Yeşildal arabesk kültürü ve etkisi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede gerçekleştirilen programda Dr. Mahir Yeşildal ilk olarak arabeskin ne olduğundan, arabesk kültüründen ve arabesk ile verilmek istenen mesajlardan bahsetti. Sonrasında Müslüm Gürses’in hayat hikâyesinden yola çıkarak öğrencilerinde sözlü katılımıyla birlikte eğlenceli bir şekilde filmi psikolojik açıdan analiz edildi.

“Kulaktan uyuşturucu veren kişiye Müslüm Gürses denir”

"Birçok uyuşturucu kullanma biçimi vardır. Burundan alınan, damardan alınan, ağızdan alınan. Bir tür daha uyuşturucu çeşidi vardır o da kulaktan alınır. Kulaktan da uyuşturucuyu en iyi veren kişiye Müslüm Gürses denir.” diyen Yeşildal, Müslümcülerin bir süre sonra kendi bedenine zarar vermeye başladığını söyledi.

“Filmde Müslüm Gürses’in nasıl bir sosyolojide büyüdüğünü görmüyoruz”

Filmin zayıf noktalarından birinin Müslüm’ün üzerinde yetişip yerleştiği şeyin ne olduğunu, sosyolojinin ne olduğunu anlatamaması olduğundan bahseden Yeşildal, onu bilmeden neden milyonlarca kişinin hala aktif bir biçimde Müslüm Gürses dinlediğini de anlamamızın çok mümkün olmadığının altını çizdi.

Babası gibi bir baba olmamak için baba olmadı!

Filmde baba oğul ilişkisinin temel alındığını söyleyen Yeşildal, Müslüm Gürses’in baba olmadığını çünkü kendi babası gibi bir baba olmasından korktuğundan bahsetti.

Soru ve cevap bölümünün ardından program sona erdi.

Kaynak: Esra Gül Batal-Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum