Kudüs'ün Teslimi' tablosu Amman'da sergileniyor

Kudüs'ün Teslimi' tablosu Amman'da sergileniyor

Kudüslü ressam Nicola Saig'in “Filistin'in Osmanlılar’dan İngilizler’e teslimini” konu alan tablo Amman'da sergileniyor.

Kudüslü ressam Nicola Saig'in 1917 yılında yaptığı “Filistin'in Osmanlılar’dan İngilizler’e teslimini” konu alan tablo, Amman'da bulunan Darat al Funun Sanat Merkezi ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor.

 Ürdün'ün başkenti Amman'ın "Allwabdeh Moun" bölgesinde bulunan "Cebel Vebdeh" tepesinde kurulu Darat al Funun Sanat Merkezi, çağdaş Ürdün ve Ortadoğu sanatının seçkin örneklerinin sergilendiği bir merkez olarak öne çıkıyor. Her birinin farklı tarihi hikayesi olan üç binadan oluşan sanat merkezi, çevre bölgelerde bulunan Filistin, Suriye gibi ülkelerde, sanat çalışmalarını yaşadıkları topraklarda icra edemeyen sanatçılara da imkan sunuyor. Onlarca odasında, bölgede yaşanan dramlara bir sanatçının gözünden farklı bir bakış açısının sunulduğu sanat merkezi hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan Müdür Yardımcısı Muhammed Shaqdih de, çağının getirdiklerini tuvale taşıyan bir ressam. 
 
'Kudüs'ün Teslimi tablosu en önemli eseri'
 
Amman'ı tepeden gören bu sanat merkezinde Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasındaki halkların paylaştığı ortak hüznün resmiyle yüz yüze geliyorsunuz. Eser, Kudüs'ün düşmesinin ardından dönemin Kudüs Belediye Başkanı Hüseyin Efendi'nin, İngiliz Kraliyet Kara Kuvvetleri'nin 60. London Tümeni'ne 9 Aralık 1917 sabahı Kudüs'ü teslim ettiği sırada çekilen o siyah beyaz fotoğrafın yağlıboya tablosu.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.