Kudüs’ün tarihî ve kültürel mirası tehlikede

Kudüs’ün tarihî ve kültürel mirası tehlikede

Yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu, dünya barışının temelinin Kudüs’te atılması gerektiğini ifade etti. Gerçekleştirilen faaliyet'te Kudüs mektubu okundu.

Türk Edebiyatı Vakfı’nın geleneksel “Çarşamba Sohbetleri”nin konuğu, yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu oldu. Vakfın Sultanahmet’teki merkezinde “Kudüs İzlenimleri” başlıklı konferans veren İbrahimhakkıoğlu, Kudüs’ün mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehir olduğunu dile getirdi. Belkıs İbrahimhakkıoğlu, İsrail’in Kudüs’teki etkilerine dikkati çekerek, “Günden güne İsraillilerin Kudüs üzerindeki emelleri daha bir hızlanmış vaziyette, çalışıyorlar. Zulümlerini arttırmış bir şekilde hareketteler” diye konuştu. 

“Kudüs diriliş merkezidir”

Kudüs’ün bir diriliş ve uyanış merkezi olduğuna işaret eden İbrahimhakkıoğlu, şunları aktardı: “Kudüs’ün hem âyeti kerimelerde hem hadisi şeriflerde yeri açıkça belli. Kudüs methedilmiş. Semavî ve İbranî dinlerin beşiği olduğu için maddî ve manevî açıdan dünyanın merkezinde durumunda Kudüs. Benim görüşüm; dünyada barış olacaksa gerçekten bunun temeli Kudüs’te atılmalıdır. Çünkü Kudüs - Filistin meselesi halledilmeden, dünyada barış sağlamak mümkün değildir. Kudüs’te analar evlâtlarını ölüm için doğuruyor ve her ana, Filistin meselesinin bilincinde olarak evlâtlarını dünyaya getiriyor.”

“Hz. Ömer’de böyle yapmıştı”

Filistin meselesindeki barışın ancak Müslümanların eliyle olacağını vurgulayan İbrahimhakkıoğlu, “Tarihî tecrübeler bunun çok açık delili. Kudüs’ün bekçiliği Müslümanlara yakışır. Hazreti Ömer böyle yapmış. Bir gelenek halinde Osmanlı da aynı şeyi sürdürmüş, Selahaddin Eyyubi, 1187’de tekrar Kudüs’ü fethettiği zaman aynı ilkelerle fethetmiş” dedi. Faaliyet, İlhan Bayrakcı’nın 1972’de yazdığı Kudüs konulu mektubunun okunması ile sona erdi.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.