Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yardım için bir fon oluşturalım

Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yardım için bir fon oluşturalım

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam ülkelerine Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yapılacak maddi yardımların toplanacağı bir fon oluşturulması için çağrıda bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın savunulmasının Müslümanlar için itikadi bir yükümlülük, bu konuda gösterilen ihmalin ise ümmete karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulandı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği mütevelli heyetinin sanal ortamda düzenlediği toplantı sonrası yayımlanan sonuç bildirisinde, İsrail'e karşı gösterdikleri direniş, sabır ve sebat dolayısıyla Kudüs, Gazze ve Filistin halkı tebrik edildi.

Filistin'de mazlumların kazandığı zaferden duyulan memnuniyet ifade edilirken, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulunuldu.

"Anlaşmazlık noktalarından kaçınarak uzlaşıyı sağlayın"

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam toplumlarından anlaşmazlık noktalarından kaçınarak aralarında uzlaşıyı temin etmelerini istedi.

Bildiride ayrıca İslam dünyası ve uluslararası topluma "sorumluluklarını yerine getirmeleri ve adil Filistin davasını desteklemeleri" çağrısı yapıldı.

Ateşkes sağlandı

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetmiş, 1948 kişi yaralanmış, binlerce bina tamamen yıkılmış ya da kullanılamaz hale gelmişti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.