Kudüs ortak mirasımız

Kudüs ortak mirasımız

Kudüs Platformu, İsrail'in tarihe "6 Gün Savaşları" olarak geçen muharebeler sonrasında Kudüs'ü tamamen işgal etmesinin 50. yılında, "İnsanlığın Ortak Mirası Kudüs" ismiyle sergi açtı.

Beyazıt Meydanı'nda Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) destekleriyle açılan serginin kurdelesini, Kur'an tilaveti ve duanın ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı, KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, Kudüs Platformu Başkanı Belkıs İbrahimhakkıoğlu ve diğer katılımcılar birlikte kesti. Katılımcılar, daha sonra sergi görevlisinden bilgi alarak, sergiyi gezdi.

SADECE TOPRAK DEĞİL

Sümeyye Erdoğan Bayraktar serginin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bayraktar, şöyle konuştu: "Bizim Kudüs'ü hatırlatmamız, yaşamamız ve yaşatmamız gerekiyor. Sadece İstanbul'da yaşatmak değil, aynı zamanda bizlerin de olabildiğince Kudüs'e gidip, Kudüs'ü yalnız bırakmamamız gerekiyor. Bu bilinci aşılamamız gerekiyor. Çünkü, Kudüs bizim için sadece bir toprak parçasından ibaret değil, bizim medeniyetimizin kaynağı, bizim için bir dava. Bizim de bunu sahiplenmemiz, yeni nesillere Kudüs'ten alacağımız dersleri öğretmemiz gerekiyor''

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.