Kudüs Katliamı üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen acısı dinmedi

Kudüs Katliamı üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen acısı dinmedi

Kudüs katliamının 30. yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Eski Kudüs-Filistin Müftüsü Şeyh İkrime Sabri, Siyonist işgal rejiminin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarının devam ettiğini belirtti.

Kudüs katliamının 30. yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve hâlihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini de yürüten Şeyh İkrime Sabri, işgal rejiminin ve siyonist işgalci Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının devam ettiğini söyledi.

İkrime Sabri basına yaptığı açıklamada, “Bu iğrenç ve barbar saldırı üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen Filistinlilerin zihnindeki canlılığını hâlâ koruyor. Siyonist işgal rejimi Mescid-i Aksa’ya yönelik katliamlarına devam ediyor.” dedi.

Şeyh Sabri, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’da Filistinlileri tutuklayarak, onları oradan uzaklaştırarak, sürekli oraya baskınlar düzenleyerek katliam ve saldırılarını farklı yollarla devam ettirdiğini belirtti.

Son olarak Şeyh İkrime Sabri, bütün bu zorbalıklara rağmen tüm güçleriyle Mescid-i Aksa’yı müdafaa etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Kudüs Katliamı

Mescidi Aksa'ya yönelik saldırıların en geniş çaplısı olan ve 8 Ekim 1990 tarihinde gerçekleştirilen, 21 Müslümanın şehit edilmesine, 200’den fazla Müslümanın da yaralanmasına yol açan saldırıdır. Tarihe 'Kudüs katliamı' olarak geçen bu saldırı, siyonist işgal rejiminin bazı fanatik Yahudi gruplarını kışkırtması sonucu gerçekleştirildi.

İşgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.