Kraliçenin cenaze törenine 6 milyar sterlin (126.7 milyar TL) harcanacak

Kraliçenin cenaze törenine 6 milyar sterlin (126.7 milyar TL) harcanacak

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip Kraliçe II. Elizabeth'in 96 yaşında ölümü ile İngiltere yas tutmaya başladı. Bayraklar yarıya indirildi, aktiviteler iptal edildi

Kraliçe Elizabeth'in ölümüyle gizli "Londra Köprüsü Operasyonu" başladı. Buna göre vefat haberini Kraliçe'nin özel sekreteri Sir Edward Young, Başbakan Liz Truss'ı arayıp "Londra köprüsü yıkıldı" ifadesiyle iletti. Böylece 10 gün sürecek cenaze süreci başlamış oldu. Truss acı haberi Dışişleri Bakanı James Cleverly'yi arayarak bildirdi. Cleverly ise haberi Kraliçe'nin devlet başkanı konumunda olduğu içerisinde Jamaika, Yeni Zelanda, Avustralya, Papua Yeni Gine ve Kanada'nın da olduğu 15 ülkenin hükümetlerine bildirdi. Ayrıca vefat haberi İngiliz Milletler Topluluğu'na ait 36 ülkenin hükümetleri ile paylaşıldı.

6 MİLYAR STERLİNLİK CENAZE

Önceki akşam saatlerinde Kraliçe 2. Elizabeth'in ölüm ilamı Buckingham Sarayı'nın girişine asıldı. İngiltere bütçesine 6 milyar sterline (126.7 milyar lira) mal olacak Kraliçe Elizabet'in cenazesinin önce İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nden Londra'daki Buckingham Sarayı'na taşınması ve burada beş gün kalması bekleniyor.

Galler Prensi Charles'ın yeni hükümdar ilan edilmesi için Londra'daki St James Sarayı'nda toplanılması planlanıyor. Kraliçe'nin vefatının dördüncü gününde Buckingham Sarayı'nda Westminster Hall'da iki ayrı geçit töreninin düzenlenmesi bekleniyor. Kraliçe'nin cenazesi ise Westminster Hall'da dört gün boyunca sergilenecek. Ölümünün 9. gününde ise Kraliçe'nin geçtiğimiz sene vefat eden eşi Edinburgh Dükü Prens Philip ve babası Kral VI. George'un yanına defin işlemi gerçekleştirilecek.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.