KPSS tercih sonuçları açıklama tarihi

KPSS tercih sonuçları açıklama tarihi

KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak" ÖSYM KPSS 2019 tercih sonuçları açıklandı mı"

KPSS tercih sonuçları için heyecan giderek artıyor. KPSS 2019/1 tercihleri 9 Temmuz ve 18 Temmuz tarihleri aralığında yapıldı. ÖSYM tarafından alınan başvuruların sonuçları yine kurum tarafından yayınlanacak. 

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır. 

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS tercih sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili resmi açıklama yapılmadı. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.