Köylerinin adının değişeceği günü bekliyorlar

Köylerinin adının değişeceği günü bekliyorlar

Gümüşhane'de yıllar önce kayıtta sehven bir harf eksik yazılması üzerine "Deliler" adını alan köyün sakinleri, köylerinin isminin düzeltileceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı ve tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan yerleşim birimi, yıllar önce kayıtlara geçirilirken görevlinin bir harf eksik yazması üzerine Deliler köyü adını aldı.

Köy muhtarı Fethi Demirtaş'ın başvurusu üzerine konuyu gündeme alan İl Genel Meclisi, köyün adının "Deliller" olarak değiştirilmesini onayladı.

İl Genel Meclisinin ilgili dosyayı Gümüşhane Valiliğine göndermesinin ardından köyün adının değiştirilmesi süreci İl İdare Kurulunca yürütülecek.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması ve kervanların geçmişte burada konaklaması nedeniyle köylerinin, kanıt anlamı taşıyan "Deliller" olarak anıldığını söyledi.

Demirtaş, resmi kayıtlara alınırken köyün adının bir harf eksik yazıldığını ve bu nedenle "Deliler köyü" olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

Demirtaş, bu durumun kendilerini rencide ettiğini, köyden doktor, hakim, öğretmen gibi okumuş insanlar yetiştiğini vurguladı. Köyün adının çağrıştırdığı olumsuz anlam nedeniyle isim değişikliği yapmak için karar aldıklarını ve gerekli makamlara başvuruda bulunduklarını bildiren Demirtaş, şunları söyledi:

"Bizde herhangi bir delilik yok. Misafirperver insanlarız. Buraya gelip de memnun olmayan hiç kimse yoktur. Köyümüzde altın kalpli insanlar yaşıyor. Bir harf hatası yüzünden yıllardır sıkıntı çekiyoruz. Onun için bu hatayı düzeltmek istiyoruz." diye konuştu. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.