Köy korucularının özlük haklarına iyileştirme

Köy korucularının özlük haklarına iyileştirme

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, köy korucularının maaşlarına 250 lira ek ödeme yapılacağını söyledi.

Geçmişi cumhuriyetin ilk yıllarına dayanan, 1980'li yıllardaki terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu'da görevlendirilen köy korucularının sayısı 50 bine yaklaştı.

Terörle mücadelede etkin şekilde görev alan ve adeta canlarını siper eden korucuların özlük hakları son dönemde yapılan çalışmalarla iyileştirilirken, İçişleri Bakanlığı, bin lira olan korucu maaşlarına 2016 bütçesi yürürlüğe girinceye kadar aylık 250 lira ek ödeme yapma kararı aldı.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, korucuların çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla son yıllarda önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini anımsattı.

Korucu maaşlarına gelecek aydan itibaren 250 liralık ek ödeme yapılacağını belirten Sözen, şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanlığı, koruculara aylık 250 lira ek ödeme yapılması için girişimde bulundu. Bu konudaki değişikliği de ilgili valiliklere gönderdi. 2016 bütçesi yasalaşıncaya kadar korucularımız bundan faydalanacak. Yeterli değil ama şimdiye kadar yıllarca düşük maaşla çalıştık. Bu ödeme maaşın yüzde 25'ine tekabül ediyor, küçümsenecek bir rakam değil. Yaptığımız görevle maaşımız eş değer değil, biz en az 500 lira talepte bulunduk. 2016 bütçesi çıkınca 250 lira daha zamlanmasını bekliyoruz."

Sözen, 22 ilde korucu alımı için de gelecek hafta mülakatların yapılacağını ve ilk etapta bin korucunun göreve başlayacağını bildirerek, terör örgütü PKK'nın 22 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda bir korucunun şehit olduğunu, 10'unun da yaralandığını sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.