Kötü Haber: Yap-Boz telefonlar seneye kaldı

Kötü Haber: Yap-Boz telefonlar seneye kaldı

İyi Haber: Modüler telefonlar gelecek ama azıcık daha sabır.

 Bildiğimiz gibi geçtiğimiz günlerde, uzun bir sürenin ertesinde, Project Ara'dan yeni bir haber almıştık. Hani Google'ın Motorola'dan ilham alan ve Motorola'yı Lenovo'ya satmasının ertesinde de kendi bünyesinde tutmaya karar verdiği modüler telefon projesinden bahsediyoruz.

Pek çoğumuz ilk başta 'bu proje tutmaz' demiş olsak da, Google, Project Ara departmanının başına öyle yetkin isimler getirdi ki ister istemez bizde de 'olabilir mi acaba?' sorusu uyanmadı değil. Gerçi zamanla proje üzerinde epey bir mesafe kat edildi ki biz de papatya falını bırakıp 'ne zaman?' diye sormaya başladık.

1-014.jpg

Bu arada çıkış yerinin de Porto Riko'dan alındığını not olarak düşelim. ABD'de bir kaç alternatif yer bakıyormuş Google ama daha kesinleşen bir lokasyon yok.
 
İşte bize bundan 4 ay kadar önce 'inşallah bu yılın sonunda' diyen Google maalesef takvimde bir ötelemeye daha gitti. Twitter üzerinden duyurulan yeni yol haritasına göre Project Ara'nın ilk meyveleri 2016 yılında verilecek. Tahminimiz o ki, kesin bir ay bilgisi verilmediğinden muhtemelen 2016'nın ikinci yarısından önce gelmez.
------------
Ara Projesi: Yap-Boz telefonlar yolda
-----------

Google'ın öteleme sebebi, bu tür bir akıllı telefonun üretiminin beklediklerinden daha çok yineleme gerektirmesi imiş. Açıkçası şaşırmadık, en nihayetinde modülerliğin en büyük sıkıntısı da bu zaten. Her türlü bileşen şematiğinin, hem birbirleriyle hem de alternatifleriyle uyumlu olacak şekilde pek çok farklı varyasyonla konfigüre edilmesini gerektiyor.

Velhasıl, bardağa dolu tarafından bakalım ve bu duyuruyu da 'Project Ara'nın geç de olsa geleceği' şeklinde okuyalım.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.