Koşullu salıverme kasten öldürme ve terör suçlarını kapsamayacak

Koşullu salıverme kasten öldürme ve terör suçlarını kapsamayacak

Yeni Ceza İnfaz Kanunu düzenlemesinde, kasten öldürme, terör ve özel hayatın gizliliğine ilişkin suçlar dışındaki tüm suçlarda denetimli serbestlik süresi bir yıldan 3 yıla çıkarılacak.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, İnfaz Hâkimliği Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanununda değişiklik yapılması ile ilgili detaylar belli oldu.

Buna göre, ceza infaz kurumlarında geçirilmesi gereken süre kısalıyor. Cezasının yarısını yatan koşullu salıverilebilecek. Uygulama kasten öldürme ve terör suçlarını kapsamayacak. Bu suçlarda uygulanan koşullu salıverme oranları değişmeyecek.

Cinsel suçlar ve uyuşturucu ticareti suçlarında ise daha önce cezasının dörtte üçünü yatanlara tanınan hak, artık cezasının üçte ikisini yatanlara da tanınacak. Mükerrirler ve buna bağlı olarak cinsel suçlar ve uyuşturucu ticareti suçları bakımından 3/4'lük koşullu salıverilme oranı 2/3'e indirilecek.

Düzenlemeyle denetimli serbestlik uygulamasındaki cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. Her hükümlü cezasının en az yüzde 40'ını ceza infaz kurumunda geçirecek.

Kasten öldürme, terör, özel hayatın gizliliğine ilişkin suçlar dışındaki tüm suçlarda denetimli serbestlik süresi bir yıldan 3 yıla çıkarılacak.

Düzenlemeyle ayrıca hapis cezalarının hafta sonu ve gece ceza infaz kurumunda kalmak suretiyle infaz edilebilmesi uygulaması ile kadın, çocuk ve yaşlılar için uygulanan konutta ceza infazı uygulamalarının kapsamı genişletilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.