Kosova’da muhalefet yine gaz attı

Kosova’da muhalefet yine gaz attı

Kosova’da tüm güvenlik önlemlerine rağmen muhalefet milletvekilleri, Meclis Genel Kuruluna göz yaşartıcı gaz attı.

Kosova Meclisi’nde genel kurul için alınan olağan üstü güvenlik önlemleri işe yaramadı. Kosova Meclisi muhalefeti göz yaşartıcı protestosuna bu kez de sahne oldu. Muhalefet milletvekilleri salona tekrar göz yaşartıcı gaz atarak, toplantının yapılmasına engel oldu. Dolayısıyla genel kurul oturumu başlamadan sona erdi.

Muhalefet milletvekilleri bilindik senaryo uygulayarak, Meclis Başkanı salona girer girmez bu sefer de kürsüye ve toplantının yönetildiği bölüme yürürdü. Kısa bir süre sonra da muhalefet milletvekilleri tarafından göz yaşartıcı gaz atıldı. Milletvekilleri apar topar salonu terk etti. Milletvekillerini olduğu gibi toplantıyı takip eden gazeteciler de zorlar anlar yaşadı.

’OTURUMLARI ENGELLEME’ TEHDİDİ

Gerçekleştirdikleri eylemin ardından kameraların karşısına çıkan muhalefet partileri Parlamento Grup Başkanları, Kosova Başbakanı İsa Mustafa’nın, Brüksel’de Sırbistan ile imzalanan anlaşmalardan imzasını geri almaması durumunda, meclis genel kurul oturumlarının engelleneceğini belirttiler. Kosova’da Sırp Belediyeler Topluluğu’nun kurulması ile Kosova ve Karadağ arasında devlet sınırlarının belirlenmesi anlaşmaları geçersiz ilan edilinceye kadar muhalefetin eylemlerinin devam edeceği kaydedildi.

Ana muhalefet partisi Vetëvendosje milletvekili Glauk Konjufca da bir soru üzerine göz yaşartıcı gazı polis yardımıyla meclise soktuklarını söyledi. “Oturumların yapılmaması için yeterince göz yaşartıcı gazımiz bulunuyor” diyen Konjufca, muhalefet ile aynı fikri paylaşan polislerin göz yaşartıcı gazları içeri sokmalarına yardımcı olduklarını kaydetti.

AAK lideri ve eski başbakanlardan Ramush Haradinaj da iktidarın, meclis kurulun düzenlenmesini ısrar etmesinin, ülkede gerginliklerin artmasına neden olacağını uyardı. Bu arada devlet savcısı ile olay yeri inceleme uzmanları, göz yaşartıcı gaz atılan salonda inceleme yaptı. Meclis’te gerginlik yaşanırken, meclis dışında da toplanan muhalefet partileri sempatizanları, gelişmeleri büyük bir dikkatle takip etti. Sempatizanlar bir süre sonra olaysız dağıldı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.