KOSGEB desteğiyle 8 ayda 18 işyeri açıldı

KOSGEB desteğiyle 8 ayda 18 işyeri açıldı

İzmir Torbalı’da bu ay 4 yeni girişimci daha işyeri açtı. Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, yeni girişimcilerin açtıkları işyerlerini ziyaret etti.

TTO Başkanı Olgun, “2015 yılını ilk 8 ayında 18 yeni girişimcimiz daha KOSGEB desteği ile işyeri açtı. Yeni yılda yeni programlar ile yine girişimcilik rekoru kıracağız.” dedi. Öte yandan TTO Eylül ayında Torbalı Kaymakamlığı ile birlikte yeni uygulamalı girişimcilik kursu açıyor.

30 BİN TL HİBE

Hasal Otomotiv, Kaya Palet ve Reis Ticaret aldıkları sertifika ile KOSGEB desteği almaya hak kazandı. Otomotiv tamir-bakım, palet geri dönüşüm ve organik süt ürünleri satışı yapan 3 yeni girişimciyi ziyaret eden TTO Başkanı Olgun, girişimcilere başarı diledi. Kendi işini kuran sertifikalı girişimciler, iş planıyla birlikte KOSGEB’e başvurduklarında 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası da geri ödemeli olmak üzere 100 bin lira kredi alabiliyor. Geri ödemeli olan 70 bin liradan ise faiz ve komisyon alınmıyor. Ödemeler ise işletme kurulduktan sonra ilk 2 yıl geri ödemesiz, daha sonraki 2 yılda 3’er aylık eşit taksitle ödeniyor.

EN ÇOK GİRİŞİMCİNİN İŞ YERİ AÇTIĞI İLÇE

Torbalı Ticaret Odası, KOSGEB ile düzenlediği Girişimcilik Kursu’nda İzmir şampiyonu olmuştu. TTO, 2011-2014 yılları arasında en çok girişimcilik kursu açan kurum olurken Torbalı ise bu kurslar sonunda en çok girişimcinin iş yeri açtığı ilçe oldu. Hâlihazırda 250 sertifikalı girişimci ise kendi iş yerlerini açmaları halinde, KOSGEB’den 100 bin liraya kadar destek alabilecek. 50 girişimci ise sağlanan desteklerle işyeri açtı. Eylül ayında yeni kurs açacak olan TTO’ya şu anda 120 başvuru bulunuyor. Yeni açılan işyerlerini ziyaret eden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun “Torbalı âdete girişimci fabrikası gibi çalışıyor. İzmir’de rekor kırdık, 2015’de 18 girişimcimiz iş yeri açtık. Bugün kendilerini ziyaret edip tebrik ettim. Genelde gençler ver bayanların girişimci olması bizleri sevindiriyor.” diye konuştu.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.