'Korsika'da şiddete ve ırkçılığa yer yoktur

'Korsika'da şiddete ve ırkçılığa yer yoktur

'Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, "Korsika'da şiddete ve ırkçılığa yer yoktur. Korsika'da yaşayanların ortak iradesi bu yöndedir." dedi.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Korsika'daki ırkçı saldırıları kınadığını belirterek, "Korsika'da şiddete ve ırkçılığa yer yoktur. Korsika'da yaşayanların ortak iradesi bu yöndedir" dedi.

Korsika adasını ziyaret eden Cazeneuve, Ajaccio kentinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İtfaiye görevlilerine yönelik şiddet eylemini ve mescide yönelik saldırıyı kınayan Cazeneuve, "Korsika'da şiddete ve ırkçılığa yer yoktur. Korsika'da yaşayanların ortak iradesi bu yöndedir. Adadaki yöneticiler hassasiyetleri gözeterek şiddet eylemlerini net bir şekilde kınadılar" diye konuştu.

Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Cazeneuve, ırkçı gösterilerde saldırıya uğrayan Saint-Jean Mahallesi'ndeki mescidi de ziyaret etti.

Öte yandan Le Parisien gazetesine konuşan Fransa Başbakanı Manuel Valls, Korsika'da kamu düzeninin sağlanmasına öncelik verdiklerini ve adaya en kısa zamanda bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Geçen hafta perşembe akşamı Ajaccio'da bir sahte ihbar sonrası olay yerine giden 2 itfaiye görevlisi ve bir polis yaralanmıştı. Olaya tepki gösteren protestocular bir mescide saldırı düzenlemiş ve Kur'an-ı Kerim yakmaya çalışmıştı. Irkçı saldırı sonrası Korsika Valiliği 4 Ocak'a kadar Jardin de l'Empereur Mahallesinde gösteri yasağı getirmişti.

Paris'te 13 Kasım'da yaşanan terör saldırıları sonrası ülke çapında Müslümanlara yönelik saldırılarda artış yaşanıyor. Fransa İslamofobi Ulusal Gözlemevi, saldırı sonrası 29 şiddet eylemi yaşandığını duyurmuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.