Koronavirüs erken doğum riskini tetikliyor

Koronavirüs erken doğum riskini tetikliyor

Salgının ortaya çıktığı dönemde ilk bulgular hamilelerin hastalığı ağır geçirmediği yönündeydi ancak son araştırmalar farklı sonuçlar ortaya koydu. Peki koronavirüs hamileleri nasıl etkiliyor? Anne adaylarının nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınında anne adayları da risk grubunda bulunuyor. Araştırmalara göre hamileler koronavirüsü daha ağır geçiriyor.

Bunu etkileyen birtakım faktörlerin olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, "Hamilelikte düşen bağışıklık sistemi, bağışıklık sisteminin zayıflaması, kan pıhtılaşmasına doğru bir eğilimin olması, bu tür faktörler önemlidir. Özellikle hamileliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde, doğuma yakın dönemde COVID-19'a yakalanan hamile hanımlar bu hastalığı daha ağır geçirmektedir." dedi.

"Erken doğum riskini tetikliyor"

Kavak, COVID-19'un hamile kadınlarda ölü doğuma ya da düşüğe sebebiyet vermediğini fakat erken doğum riskini tetiklediğini söyledi.

Uzmanlar anne adaylarının tedbirlere sıkı sıkıya uyması gerektiğini vurguluyor. Prof. Dr. Kavak, "Nasıl yüksek tansiyon, şeker hastalığı, obezite COVID-19 için bir risk faktörü oluşturuyorsa hamilelik de COVID-19 için bir risk faktörü oluşturmaktadır." diye konuştu.

TRT HABER

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.