Kopya yasalar

Kopya yasalar

Fransa’daki dergi baskını sonrası Avrupa genelinde Müslüman karşıtı saldırılar artarken, Almanya, Avusturya’nın tartışmalı İslam Kanunu’nu örnek almaya hazırlanıyor.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Alman Hristiyan Demokratlar Birliği Partisi CDU’nun, Avusturya’da 100 yıldan beri geçerli olan ve son aylarda üzerinde “radikal” değişiklikler yapılması planlanan ‘İslam Kanunu’ndan bazı maddeleri kendi ülkelerinde uygulamayı planlıyor. ‘Tagesspiegel’ gazetesinin haberine göre parti içinde kurulan çalışma grubu, söz konusu kanunun Almanya’ya da uyabilecek olan bir kısmının alınıp alınmayacağını gözden geçirecek. 

TARTIŞMALI DEĞİŞİKLİK

Gazeteye konuşan CDU’lu Federal Meclis milletvekili Jens Spahn, imamların Almanca bilmemesinin ve geçici bir süre için buraya gelmelerinin uzun vadede kabul edilemez olduğunu, Almanya’nın kendi imam ve din dersi öğretmenlerini kendisinin eğitmesi gerektiğini savundu. Avusturya’da İslam Kanunu’nun 6. paragrafında yapılması planlanan değişiklikle, dışarıdan imam getirilmesi ve yabancı ülkelerden mali destek alınması yasaklanmak isteniyor.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.