Komşumuz Şehid Ömer Halisdemir’in ardından

Türkiye’nin medar-ı iftiharı, tarih yazan, gelecekte tarih kitaplarında çok önemli bir figür olarak adı yazılacak olan şehit Ömer Halisdemir komşumuzdu.

Yalnız bizim binada “1“ nolu dairenin sahibi olup çocuklarının birinin okuduğu (eski adı Bilgi Anadolu Lisesi, yeni adı Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi) yakınında bir dairesi daha var orada ikamet ediyordu.

Bilindiği üzere apartmanların genel kurulları mutad olarak yılda bir toplanır. Önemli bir iş ve yatırım planı olduğu zaman da olağanüstü toplanır.

Ömer Halisdemir kat maliki olarak aksatmadan her toplantıya katılırdı.

Bir insanın şahsiyeti, kalitesi, söz ve davranışlarında, herhangi bir konudaki muhakemesinde birçok hasletlerini anlamak mümkündür. 14 yıldır aynı apartmanın komşusu olarak defalarca konuşma ve diyaloglarımız oldu. Fazla söze gerek yok.

Ömer Halisdemir gayet net: “Adam gibi adam” sıfatlarına sahip pozitif, mütevazi, delikanlı bir insandı. Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun.

Şehid olduğu haberini sosyal medyadan öğrendim. Oğlunun gittiği dershane müdürü (Şimdi Kültür Temel Lisesi) Mustafa Sulubulut, “Velimiz Ömer Halisdemir” diye Facebook’ta taziye paylaşımında bulunmuştu. İkindi namazını müteakip cenazesi defnedilecekti. Cami bulunduğum noktaya 30 km uzaktaydı. Yarım saat kalmış namaz vaktine. Cenazesi Ankara Kocatepe caminde kılınacak yazmış (8 şehid cenazesi namazı kıldırıldığı gün) trafik engellerini bin bir zorlukla, hız kurallarını aşarak son sürat Kocatepe Camiine yola çıktım. Ana arterler kapalı. Arabayı bir yere bıraktım taksiye bindim. O da bir noktada tıkandı. Yürüyerek, koşarak derken nefes nefese cenaze namazına yetiştim. Her şehid için ayrı ayrı namazı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Camide erdivenlerde zor yer bulabildim.

Bin bir müşkülatla eve döndüm. Apartman yöneticisi olduğum için hemen bir taziye ilanını ilan panosuna astım. Şekilde görülüyor.

omerhalisdemir_taziye.jpgMedyada çıkan polemikleri gereksiz ve anlamsız

Ömer Halisdemir saf Anadolu insanı. Babasının vakur duruşundan da her şey anlaşılıyor.

15 Temmuz hadisesi çok büyük dehşetli bir musibetin, belki on yıllar telafi edilemeyecek bir felaketin aşıldığı bir dönüm noktasıdır.

Cenab-ı Allah’ın inayeti ile bu millet muazzam bir sevk ile organize olmuş büyük bir tehlikeyi atlatmıştır.

Herkese bir rol nasibine düşmüş. Ömer Halisdemir’e öyle önemli bir rol düşmüş.

Diğer şehit ve gazilerin herbirine ayrı bir rol düşmüş. İşte burada Kadere iman ile ancak cevap bulunabilir. Kader demekten öteye geçemeyiz.

Bu aziz milletin büyük ekseriyeti Allah’ın inayeti rahmeti ile her biri bir işin ucundan kenarından tutmuş. Sadece meydanlara çıkma dahi iş bölümü açısından çok ama çok mühim bir vazifedir. Gözü dönmüş hainleri caydıran kitlelerin duruşu, sebat ve metanetidir.

Ömer Halisdemir’in ailesinin siyasi intisabı üzerinden polemik çıkarmak İstiklal savaşında bazı şahısları tek başına haksız kahraman ilan edenler bugün hiç ilgisi olmadığı halde bir siyasi parti ile ilişkilendirmek istiyorlar. Yemezler. Yok öyle yağma… Kenarda durup ortada görünme uyanıklığı yapıyorlar. Ertuğrul Özkök de bunların başında geliyor.

15 Temmuz hadisesinde bütün vatan evladı, vatan millet sevgisini sözde değil özde hayata geçiren insanların sayesinde tehlike atlatılmıştır.

Aynı gecede darbenin başarılı olmasına kendini hazırlamış, ellerini ovuşturarak bekleyenler vardı. Darbe girişiminden önce marketten dört yüz liralık alışveriş yapmışları biliyorum.

Yine darbe girişimini sıradan haber gibi değerlendiren “senaryo” diyen nice dindar insanlar vardı. Yine eski darbeci zihniyetin uzantıları Kemalist kronik muhalif olan müezzinlere saldıran bildik klasik cunta kafalardı.

Mahallemde (Elvankent) o gece çocuklarımla sokaklarda iken komşu apartmanın balkonundan minareden sela okuyan müezzine küfreden evi ve adresi biliyorum. Gözüm kulağımla gördüm. Şimdi onun kahramanlığını (!) jurnal mi yapıyım. Söylemem kimse sormasın.

Zafer tüm milletindir. Bu memleketin, bu ülkenin, Türkiye’nin mensubu vatandaşı olmanın kredibilitesi dünya çapında o kadar yükseldi ki biz tahmin edemiyoruz.

Bütün dünya gıpta ile bakıyor. Bütün İslâm Dünyası da bizimle iftihar ediyor.

Cenabı-Hak bize böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın.

Şehid Ömer Halisdemir’le biz komşu olarak ayrıca iftihar ediyoruz. Umum şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize sıhhat diliyoruz. Ailesini de tebrik ediyor, tekrar taziyetlerimizi sunuyor Cenab-ı Haktan sabrı cemil niyaz ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.