Kombi ve petek bakımı hem tasarruf sağlar hem de cihazın ömrünü uzatır

Kombi ve petek bakımı hem tasarruf sağlar hem de cihazın ömrünü uzatır

Kombi bakımının her yıl düzenli olarak yapılması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, petek bakımının en az 4 yılda bir yapılması gerektiği tavsiyesinde bulunuyor.

Son yıllarda kullanımı yaygınlaşan doğalgaz, gerek hane gerekse iş yerlerinde ısınma amacıyla kullanılan önemli bir yakıt haline gelirken, tüketiciler doğalgaz kullanırken nelere dikkat etmeli?

Doğalgazın diğer yakıtlara oranlara daha kullanışlı ve az maliyetli bir yakıt olduğunu söyleyen uzmanlar, bu yakıttan daha fazla verim alınabilmesi için mutlaka yoğuşmalı kombilerin kullanılması ve periyodik bakımlarının aksatılmaması gerektiğini dile getiriyor.

"Kombi ve petek bakımı performans ve tasarruf açısından çok önemli"

Kombi ve petek bakımının gaz tüketimini azalttığını ve cihazın ömrünü uzattığını dile getiren yetkili servis uzmanı Muhammet Hida Gültepe, kombi bakımının performans ve tasarruf açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Gültepe, "Her sene kış mevsiminden önce kombi ve petek temizliğinin ve bakımının yapılması gerekiyor ve biz bunu müşterilerimize tavsiye ediyoruz. Kombi temizliği yapılmadığında gaz tüketimi fazlalaşır, cihazın kullanım ömrü azalır, yedek parçalarında problemler yaşanır." dedi.

Kireçli suyun sert bir yapıda belirten Gültepe, beyaz eşya ve özellikle kombilerde erken bir kireçlenmeye neden olduğunu söyledi.

Gültepe, kirecin önüne geçmek ve cihazın yüksek performansta çalışabilmesi için bakım yapılmasının şart olduğunu belirtti.

"Doğalgaz insanlar için büyük bir nimettir"

Kombi bakımının her sene yapılması gerektiğini hatırlatan Gültepe, petek temizliğinin ise en az 4 yılda bir yapılması gerektiğini söyledi.

Doğalgazın insanlar için çok büyük bir nimet olduğunu dile getiren Gültepe, şu tavsiyelerde bulundu:

Kömüre oranla doğalgazın rahatlığı başkadır. Sobayla evin belli yerleri ısınırken doğalgaz sayesinde daha az maliyetle evin hepsi ısınmış oluyor. Doğalgaz insanlar için büyük bir nimettir. Doğalgaz kullanımı da memleketimizde gittikçe yaygınlaşıyor ve insanlar bundan oldukça memnun.

"Yoğuşmalı kombiler daha tasarrufludur"

Gültepe, "Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, mutlaka yoğuşmalı kombileri tercih etmeleridir. Bu kombiler hem tasarrufludur hem de maliyeti ciddi anlamda düşürür. Kombi alınırken verimlilik ve evin durumu göz önünde bulundurularak küçük kombi yerine büyük kombi tercih edilmelidir. Bunlar göz önüne alınırsa hem kendileri hem de kombi için rahatlık sağlayacaklarına inanıyorum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.