Kolombiya'da asit saldırısı yapanlara 50 yıla kadar hapis cezası

Kolombiya'da asit saldırısı yapanlara 50 yıla kadar hapis cezası

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, asit saldırılarında bulunanlara 50 yıla kadar hapis cezası getirilebilecek yasayı imzaladı.

BBC'nin haberine göre, yeni yasayla, herhangi bir kimyasal madde kullanarak başka birine zarar veren kişiye 12 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezası verilebilecek. Ancak mağdurun vücudundaki şekil değişikliğinin kalıcı olması durumunda hapis cezası 50 yıla kadar çıkarılabilecek.

Santos, başkent Bogota'daki devlet başkanlığı sarayında asitli saldırı mağdurlarının da katıldığı bir törenle bu yeni yasayı imzaladı.

Yasa sayesinde mağdurların hakları için mücadele edilebileceğini kaydeden Santos, "Daha fazla insanın harap olduğunu görmek istemiyoruz" dedi.

Senato'nun geçen yılın kasım ayında onayladığı yasaya, asitli saldırı mağduru kadınlardan Natalia Ponce de Leon'un adının verildiği belirtildi.

Adının yasaya verildiği Ponce de Leon, törende, yeni yasanın, yasal boşlukların doldurulmasını ve birçok insanın mağduru olduğu anlamsız saldırıların önlenmesini sağlayacağını söyledi.

Komşusunun 2014'de asitli saldırısına uğrayan 35 yaşındaki Ponce de Leon, bu tür saldırılara karşı verdiği mücadeleyle kamuoyunda tanınıyor.

Ülkede, daha önceden yasalarda fiziksel saldırı olarak görüldüğü için asit saldırıları suçlarından çok az kişi hapis cezası almıştı.

Son yıllarda birçok asitli saldırının görüldüğü ülkede, her yıl çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 100 kişinin bu tarz olaylara maruz kaldığı tahmin ediliyor.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.