Kolay kazanca yakın takip

Kolay kazanca yakın takip

Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçen yıl yaklaşık 58 bin 676 mükellefle ilgili vergi incelemesi yaptıklarını ve 18,8 milyar lira ceza uyguladıklarını belirterek, “2016'da kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye çok daha odaklanacağız.

Yatırım ve üretim tarafından daha ziyade, kolay kazançlara yönelmiş, piyasadaki rekabet eksikliğinden kaynaklanan bir takım önemli kazançlar olabiliyor. Özellikle bu alanlara da yönelen bir vergi denetimini gerçekleştireceğiz” dedi.

19 milyar lira ceza

Geçen yıl 58 bin 676 mükellefle ilgili vergi incelemesi yaptıklarını ve bu kapsamda yaklaşık 10 milyar lira vergi tarh ettiklerini bildiren Ağbal, “Yani 10 milyar lira almamız gereken vergiyi beyan etmemişler, biz de gidip denetleyip bunu bulmuşuz bir yerlerde” ifadesini kullandı. Bunun üzerinden de yaklaşık 18,8 milyar lira ceza uyguladıklarını açıklayan Ağbal, “Bizim için en ideali mükellefimizin vergisel yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirmeleri, bizim de onları bu anlamda teşvik etmemiz” değerlendirmesinde bulundu.
 
Vergi denetimlerinin mükellefleri gönüllü uyuma teşvik ettiğini vurgulayan Ağbal, denetim çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Hükümet Eylem Planı'nda Vergi Usul Kanunu değişikliğinin ilk 6 ayda yapılacak eylemler arasında yer aldığını hatırlatan Ağbal, bu çalışmayı 6 aya kalmadan, Bakanlar Kuruluna sunup oradan da Meclis'e göndereceklerini belirtti.

Mücadeleye aynen devam

Vergi cezalarının da vergi hukukunun en önemli konusu olduğuna işaret eden Ağbal, vergi cezalarının caydırıcı olması, gönüllü uyumu desteklemesi gerektiğini vurguladı. Vergi ceza hukukunda öteden beri yapılan bir takım eleştiriler bulunduğuna işaret eden Ağbal, bu kapsamda vergi ceza hukukunun da söz konusu çalışmanın önemli bir parçası olduğunu söyledi. Bakan Ağbal, kayıtdışı ekonomiyle son hız mücadeleye devam edeceklerini de vurguladı.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.