Kızılay'dan 'kan sıkıntısı' açıklaması

Kızılay'dan 'kan sıkıntısı' açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ramazan ayında oluşan kan stoğu açığına rağmen Türkiye'nin hiçbir yerinde kan sıkıntısı olmadığını söyledi.

Türkiye genelinde her gün 300 ekibin kan toplamak için sahaya indiğini söyleyen ve 16 kan merkeziyle 63 kan bağış merkezinde mobil araçların da katıldığı faaliyetlerle kan toplamaya devam ettiklerini aktaran Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ramazan ayında azalan kan bağışı açığını kapatmaya çalıştıklarını belirtti.

Akar, "Türkiye'nin hiçbir yerinde şu anda kan sıkıntısı yok. Protokol yaptığımız ve bizimle beraber çalışan Türkiye'deki hastanelerin yüzde 95'inin kan ihtiyacını Türk Kızılayı olarak biz temin ediyoruz. Türkiye kan ihtiyacının yüzde 85'ini de şu anda Türk Kızılayı olarak biz sağlıyoruz" diye konuştu.

"GÜVENLİ KAN TEMİN EDİYORUZ"

"Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 85 ini biz karşılıyoruz derken güvenli kandan bahsediyorum" ifadelerini kullanan Akar, sözlerini şöyle tamamladı: "Gönüllü donörlerin verdiği güvenli kan. Her türlü tahlillerin, analizlerin, tetkiklerin yapıldığı, son derece güvenli olarak üzerinde yüzlerce uzmanın, doktorun, biyokimya uzmanının işlem yaptığı, çalıştığı kanlardan bahsediyoruz. Eskisi gibi replasman yoluyla bugün sizden alıp yarın başkasına verilen kanlardan bahsetmiyoruz. Gönüllü donörlerin verdiği güvenli kanlardan bahsediyoruz."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.