Kızılay'a Cuma camisi

Sayın Cumhurbaşkanımız Bursalılara, “büyük bir cuma Camisi yaparsanız ben de size yardımcı olurum" demiş.

Türkiye'de Cami çokluğu zaman zaman tartışma konusu olur. Çoğunlukla namaz kılmayanlar, namaza karşı olanlar caminin çokluğundan şikayet ederler. “Bu kadar çok Cami yapılacağına okul yapılsa ya” gibi alternatifler sunarlar.

Aslında Cami yapmaktan çok içini doldurmak daha önemli ancak Cuma namazlarına gittiğimizde hangi camiye gidersek gidelim Maşallah tıklım tıklım dolu olduğunu müşahade ediyoruz. Hatta çoğu camide dışarıda da cemaat oluyor.

Ankara Kızılay'da da binaların altında bölük pörçük, irili ufaklı, büyüklü küçüklü çok cami var. Ancak bunlardan bir tanesi var ki içler acısı. O da metro camisidir. Kızılay'ın tam merkezinde Metro'nun içinde 100 metrekare bir cami içi 200 kişi 300 kişi ancak alır. Bu Cami vakit namazlarında dolar cuma günleri ise o kadar çok cemaat gelir ki; yürüyüş alanları, dükkanların önü dolup taşar.

O nedenle Kızılay'a büyük ve güzel bir cuma camisi yapmak zaruret halini almıştır.

Bu sayede cemaat hem civardaki binaların altından, bodrum katlarından, köhne yerlerden kurtulmuş olur, hem de namazı toplu halde kılma vecibesini yerine getirmiş olur.

TEKLİFİM: Kumrular sokağın yanında Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olduğunu düşündüğüm büyük bir arazi var. İçinde bakanlığın lojmanları ve okulları var. Bu alan çok büyüktür iyi planlanırsa Kızılay'ın bir çok ihtiyacı karşılanmış olur. Başta cami ihtiyacı, altında büyük bir otopark ve yanına modern okullar yapılabilir.

Son yıllarda Ankara'ya birçok büyük cami yapıldı ancak bu camiler arabayla gidilebilecek mesafede olduğu için Kızılay'da oturanların oralara gitmesi trafiğinin de yoğun olması nedeniyle adeta imkânsızdır. Çalışanlar öğle arası Cuma namazını kılmaya ancak zaman bulabiliyor uzak mesafeye gidemez.

CHP anlayışında olan bazı Ankaralılar elbette buna karşı çıkacaklardır. Çünkü Kızılay Çankaya semtinde bulunuyor. Çankaya Belediye Başkanı da her dönem CHP'den seçiliyor. İlçe meclisinde de çoğunluk CHP'de olduğu için böyle bir kararın alınması hayli zor olacaktır.  O nedenle bu işe hükümetin el atması lazımdır.

Ancak; CHP bunu yaparsa hem geçmişte yaptığı günahlarına kefaret olur. Hem de halkın desteğini alarak büyük bir güç elde etmiş olur.  Bizden söylemesi...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum