Kızılay Suriyeli ailenin derdine derman oldu

Kızılay Suriyeli ailenin derdine derman oldu

Kızılay, solunum yetmezliği sorunu yaşayan minik Suriyeliye oksijen kondansatörü cihazı yardımı yaptı.

Suriye'deki iç savaş sebebiyle Türkiye'ye gelen Suriyeli ailenin dünyaya gelen çocuğunda, beynine oksijen gitmediği için solunum yetmezliği sorunu ortaya çıktı. Kızılay, maddi sıkıntı yaşayan ailenin yardımına yetişerek oksijen kondansatörü cihazı yardımında bulundu.

Yaklaşık 4 yıl önce Suriye'deki iç savaş sebebiyle Türkiye'ye gelen ve Gaziantep'e yerleşen Malik Cesim'in oğlu Feysal Cesim 19 Haziran 2018'de dünyaya geldi. Minik Cesim'in doğum sırasında beynine oksijen gitmediği için solunum yetmezliği sorunu ortaya çıktı.

Gaziantep'teki doktorların, çocuğun Diyarbakır'da daha iyi tedavi edilebileceğini belirtmesi üzerine 8 ay önce Diyarbakır'a taşınan aile, çocuklarını Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi ettirdi.

Bir süre sonra taburcu edilen minik Cesim için doktorlar, oksijen kondansatörü kullanılmasının uygun olacağını belirtti. Aile, ekonomik durumunun yetersiz olması sebebiyle cihazı kendi imkânlarıyla alamadığı için destek talebinde bulundu.

Hayata Destek Derneği Diyarbakır Temsilciliği tarafından yapılan yönlendirme ile hastanın ihtiyacı olan medikal malzemenin Türk Kızılay Mardin Toplum Merkezi tarafından karşılanmasına karar verildi.

Türk Kızılay Mardin Toplum Merkezi, hastanın Diyarbakır Bağlar'da ikamet etmesi nedeniyle cihazın Kızılay Bağlar Şubesi aracılığıyla teslimatının yapılması kararına varıldı.

Kızılay Bağlar Şube Başkan Yardımcısı Osman İmir'in başkanlığında kurulan heyet, Hayata Destek Derneği yetkilisi ve tercüman ile birlikte, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Biriminin desteğini de alarak cihazın teslimatı için ailenin evine ziyaret etti.

Cihazın kullanımı, hastane yetkilileri tarafından ailenin babasına tercüman aracılığıyla anlatılarak hastanın sonraki tedavi süreci ve takibi noktasında hastanın evde sağlık hizmetlerine kaydı yapıldı.

Herhangi bir geliri olmayan ailenin Bağlar Kızılay Şubesi tarafından yardım yapılması amacıyla kaydı alındı. Kurban etlerinden yapılan kavurma konserveleri ve gıda kolisi de aileye teslim edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.