Kıyameti, ancak Allah bilir

Kıyameti, ancak Allah bilir

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, 21 Aralık’ta kıyametin kopacağı iddialarına ilişkin, İslâm’a göre kıyameti Allah’tan başka kimsenin bilmeyeceğine dair Kur’ân-ı Kerîm’de çok net âyetlerin olduğunu söyledi.

Bu arada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, “Bâtıl, sahte, hurafe kıyamet senaryolarına itibar etmeyelim. Ebedi âleme hazırladıklarımıza bakalım. Dünya ahiretin tarlasıdır” sözlerinin yanında “Rabbimiz, bize dünyada da ahirette de güzellikler ver’ diye duâ edelim…” ifadelerini kullandı.
 
Kıyameti, ancak Allah bilir

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Maya takvimine göre 21 Aralık’ta kıyametin kopacağı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, insanların geçmişten günümüze böyle gizemli konulara çok alâka duyduklarını belirterek, her insanın bilinmeyene karşı eğilimi ve merakı olduğunu söyledi. İslâm’a göre kıyameti Allah’tan başka kimsenin bilmeyeceğine dair Kur’ân-ı Kerîm’de çok net ayetlerin olduğunu ifade eden Özkan, ‘’Araf Sûresi 186. ayeti kerimesinde Cenâb-ı Allah Peygamberimize (asm) ithafen şöyle buyuruyor; ‘Sana kıyametin ne zaman gelip çatacağını soruyorlar. De ki, onun ilmi Rabbimin katındadır. Onun vaktini O’ndan başka da kimse açıklayamaz’. Diğer âyetlerde ve sûrelerde, kıyametin ne zaman kopacağına dair bilgiyi Allah’ın bileceği ve sır olduğu ifade ediliyor’’ diye konuştu. Bütün dinlerde, ister İlâhî menşeli, ister beşerî menşeli olsun bir son beklentisi olduğunu vurgulayan Özkan, şunları kaydetti: ‘’Ama onun vaktini Allah biliyor. Halkımız rahat olsun. Şehrimizin insanları rahat olsun. Sonlu bir hayatta yaşıyoruz. Müslüman ölüme her daim hazır olmalıdır. Kıyameti beklemek bir Müslümana yakışmaz. Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünyaya bugün ölecekmiş gibi de hazırlıklarımız diğer dünyaya yönelik yapacağız.’’

Yeni Asya