Kıskanç ve yetersiz ilahiyatçı Yusuf Şevki Yavuz da Said Nursi'ye saldırdı

Kıskanç ve yetersiz ilahiyatçı Yusuf Şevki Yavuz da Said Nursi'ye saldırdı

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'den Prof. Dr. Yusuf Şevki Yavuz saçmaladı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Bazı ilahiyatçıların Bediüzzaman Said Nursi hakkındaki cehalet ve yetersizliklerinden kaynaklanan nefreti bitmiyor. 

Risale-i Nur'dan tek satır okumadan, bir delil getirmeden sokak ağzı ile akademisyenliğin yüz karası bir yolu seçenlerden biri de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'den Prof. Dr. Yusuf Şevki Yavuz.

Bu nasıl bir akademisyen

Yavuz, sosyal medya hesabından öyle saçmaladı ki gelen tepkilere verdiği cevapla cehalet ve yetersizliği gösterdi. 

"Said Nursi hakkında bilinmesi gereken gerçekler" başlığı altında saçmalayan Yavuz, Said Nursi'nin Müslümanları parçaladığını, eserlerinde İslam'la bağdaşmayan görüşler olduğunu, Kürtlerin bağımsız bir devlet kuracağını söyleyerek bölücülere öncülük yaptığını iddia ederek devleti yönetenleri uyardığını söyledi.

Verdiği cevaba bak: Eskiden okumuştum hatırlamıyorum!

Yavuz'a tepkiler de anında geldi. Bir takipçisinin "Hocam Kürtlerin bağımsız bir devlet kuracağı hangi kitabında geçmekte bir verirseniz sevinirim" sorusuna Yavuz, "Eskiden okumuştum şu anda hatırlamıyorum incelerseniz bulursunuz" diyerek bir akademisyende bulunmaması gereken cehalete güzel bir örnek verdi.

28 Şubat sürecinde ilahiyatta kızların başlarını açmalarını savundu

Risale Haber'e konuşan eski-yeni bazı öğrencileri, Yusuf Şevki Yavuz'un 28 Şubat sürecinde ilahiyatta kızların başlarını açmalarını savunduğunu, başörtüsü mücadelesini engellediğini hatırlattı.

Peygamber Efenidimizin (asm) mucizelerini inkar ettiğini açıklayan öğrencileri, Yavuz'un Risale-i Nurları okumadan dedikodu yaptığını, hemen hemen her derste Said Nursi ve Risale-i Nur hakkında yalan-yanlış sözler sarfettiğini belirttiler.

yusufsevkiyavuz.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
33 Yorum