Kışın soğuğunda 300 binden fazla insan

Kışın soğuğunda 300 binden fazla insan

Türkiye sınırındaki derme- çatma çadırlarda hayatını devam ettirmeye çalışan insanlar kış soğuklarının bastırmasıyla zor durumda...

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriye'nin Türkiye sınırındaki derme- çatma çadırlarda yaşam savaşı veren Suriyeli sayısının 300 bini aştığını ve yaklaşan kış nedeniyle büyük sıkıntı çekildiğini söyledi.

Çatışmalardan kaçarak daha güvenli bölge olarak gördükleri Türkiye sınırına yakın Atme, Kah, Kerama gibi kasabaların bulunduğu ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gelenlerin sayısı 200 bini aştı. Tüm sınır hattı boyunca kendi imkanları ile derme- çatma şekilde kurdukları çadırlarda yaşayanların sayısının 300 bini aştığını kaydeden Bırak Karacaoğlu, "4 yıldan bu yana kamplarda yaşayanlar var. Bunlara yenileri de ekleniyor. Sivillere yönelik saldırılar devam ettikçe bu kamplarda yaşayanların sayısı da giderek artıyor" dedi.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Karacaoğlu, Suriye ve Rusya uçakları tarafından saldırıların devam ettiğini de belirterek, hava saldırıları nedeni ile insanların yanlarına alabildikleri bazı ev eşyaları ile evlerini terk ettiklerini ve Türkiye-Suriye sınırına yakın olan kamplara geldiklerini ifade etti. Karacaoğlu, "Hama, Halep ve İdlip bölgesinden farklı bölgelere gelenlerin sayısı son günlerde 35 bine ulaştı. Yanlarına birkaç parça eşya alarak kaçmak zorunda kalanlar uzun bir süre ise başlarını sokacak çadır bile bulamıyorlar" diye konuştu.

KIŞ GELDİ, ALT YAPI YETERSİZ

Kış mevsimi nedeniyle Suriyelileri çadırlarda birçok sıkıntının beklediğini kaydeden Karacaoğlu şunları söyledi:

"Birçok kampta altyapı yok veya yetersiz durumda. Bu da en ufak yağış sonrası çadırların su dolmasına neden oluyor. Son dönemde azalan yardımlar ise zaten birçok temel besin maddesine ulaşmakta güçlük çeken insanları daha da zor duruma sokuyor. Bölgede bulunan birçok kampa ekmek bile ulaşmıyor."

Dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.