Kışa özel 'kaymak dolması' ilgi görüyor

Kışa özel 'kaymak dolması' ilgi görüyor

Şekerleme ve lokumlarıyla ünlü Afyonkarahisar'da kış aylarında üretilen "kaymak dolması", ilgi görüyor.

"Kaymak dolması" üreten firmanın yönetim kurulu başkanı Ömer Altınay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu ürünün sadece kış aylarında imal edildiğini söyledi.

Kaymak dolmasını ilk yapan kişinin büyük dedesi Salih Şeker olduğunu ifade eden Altınay, "Daha sonra torunları İrfan, Fikret ve Nedret Altınay kardeşler, dedelerinin bu geleneğini sürdürdü. Bizler de üçüncü kuşak olarak bu geleneksel lezzeti üretmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Altınay, amaçlarının dedelerinden öğrendikleri şekerleme yapımını aynı kalitede, tadını bozmadan sürdürmek olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Kaymak dolmasının özelliği günlük taze manda sütünden yapılmasıdır. İçine kullanılan kaymak dışındaki şekerin yumuşayıp yenilebilir hale getirilmesi için bir gün bekletilmesi lazım. Kaymak dolmasını 1901 yılında dedem bulmuş. Afyon'da sadece biz yapıyoruz, bizim özel çeşidimiz. Dolmanın en büyük özelliği havanın soğuk olduğunda çıkması. Bu ürünün en fazla 3-4 gün içinde tüketilmesi lazım. Dolmanın kaymak şekerinden farkı, kaymağının yüzde 90 düzeyinde olmasıdır. 

Dolmanın kışın yapılmasının nedeni tam bir enerji deposu olmasıdır. Kaymak dolmasının kilosunu 40 liradan satıyoruz. Afyonkarahisar'da günlük 50 ton civarında lokum üretiliyor."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.