Kırşehirli kurban satıcılarından döviz kararı

Kırşehirli kurban satıcılarından döviz kararı

Türkiye genelinde vatandaşların uyguladığı 'Türk Lirası'na destek kampanyasına Kırşehir'deki kurban pazarları da katıldı.

Türkiye'nin önemli besicilik merkezlerinden Kırşehir'de, canlı hayvan pazarında dolar ve avro ile satış yaptırılmıyor.

Kırşehir Canlı Hayvan Pazarında Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hareketlilik arttı. Pazara gelen vatandaşlar hayvanların sağlık durumunu inceliyor, fiyat için sıkı pazarlık yapıyor.

Kırşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, pazarda dolar ve avro ile satış yapılmıyor. Oda görevlileri, pazarda dolaşarak besicileri ve vatandaşları bu konuda uyarıyor.

Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik, AA muhabirine, borsa olarak canlı hayvan pazarında dolar ve avro ile satış yaptırmadıklarını söyledi.

Biri veteriner hekim, 2 görevlinin bu konuda pazarda denetim yaptığını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Kırşehir'de canlı hayvan pazarında dolar ve avroyla satış yapılmasına izin vermiyoruz. Türk lirasının değerinin artması için Kırşehir Ticaret Borsası bünyesinde dolar ve avro ile satış kesinlikle yasak. Geçen yıl 10 binin üzerinde büyükbaş, 20 bin civarında küçükbaş hayvan girişi yapıldı. Büyükbaşların 7 bini, küçükbaşların da 15 bini satıldı. Besicilerimiz geçen yılki satışlardan memnun kaldı. İnşallah bu yıl da memnun kalırlar. 'Bu sene gurbetçilerinde de satışların artmasına olumlu katkısı olacaktır.' diye düşünüyoruz. "

Besicilerden Erdal Engin de Mucur ilçesinde yetiştirdiği hayvanları pazara getirdiğini söyledi.

Satışların arife ve bayramın birinci günü canlanmasını beklediklerini ifade eden Engin, "Geçen sene yemi 62 liradan aldık, bu sene 77 liradan alıyoruz ama kurbanlık fiyatlarımız geçen sene ile aynı, zam yapmadık." dedi.

Besici Emre Kaya da dolar ve avro kuru artsa da kurbanlık fiyatlarının aynı kaldığını vurguladı.

Kaya, "Dolar, avro yükseldi, hayvan fiyatları yükselmedi. Biz milliyetçi insanlarız, Müslüman insanız, fiyatlar artmadı, tam aksine düştü. Vatandaş kurbanını alsın, kessin, herkes bu hazzı yaşasın." diye konuştu.

- Denizli'de kurulan hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanıyor

Kurban Bayramına 3 gün kala Eskihisar Mahallesi'ndeki Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'nda yoğunluk gözleniyor. 
Kentte besicilik yapanların yanı sıra ülkenin farklı bölgelerinden kente getirilen kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanların çoğunluğu satıldı.
Hayvan pazarında küçükbaş hayvanların fiyatı bin lira ile 2 bin 700 lira arasında değişirken, büyükbaş hayvanların fiyatları ise 5 bin lira ile 17 bin lira arasında değişiyor.
Büyükbaş hayvan satıcısı Latif Yıldırım, hayvan pazarındaki hayvanların yüzde 85'inin satıldığını söyledi.
Osman Dede ise yoğunluğun bugün itibari ile başladığını dile getirerek, "Ben 20 yıldan beri bu mesleği yapıyorum. Benim müşterim sabit. Ben satışlardan memnunum." dedi.
Küçükbaş hayvan satıcısı Sebahattin Güneş ise satışların normal, fiyatların ise uygun olduğunu söyledi. 
Kurban almaya gelen Mustafa Kiriş de fiyatların uygun olduğunu belirterek, "Kurbanlık pazarını gezmeye geldik. Fiyatları araştırdık. Fiyatlar gayet uygun. Arefe günü burada yoğunluk fazla olur. Ben de küçükbaş hayvan alacağım." diye konuştu.

Haberler.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.