Kırmızı yengeçler sevk-i İlahi ile göç ediyor

Kırmızı yengeçler sevk-i İlahi ile göç ediyor

Avustralya'ya bağlı Christmas Adası'nda kırmızı yengeçlerin yıllık göç zamanı geldi. Ormandan çıkıp okyanusa doğru göç eden yengeçler için yollar trafiğe kapatıldı.

Binlerce yengeç, yıllık göç yolculuğuna başladı. Avustralya'daki Christmas Adası'nda kırmızı yengeçlerin göçü görüntülendi.

Binlerce yengeç, ormandan çıktı, okyanusun yolunu tuttu. Yengeçlerin yolculuğu sırasında, yollar kırmızıya büründü.

Yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı adada, milyonlarca kırmızı yengeç yaşıyor. Yengeçler, sonbahar aylarında üremek için okyanusun yolunu tutuyor.

Christmas Adası'ndaki yengeçler koruma altında bulunuyor. Yıllık göç sırasında, yengeçlerin zarar görmemesi için yollar trafiğe kapatılıyor. trt

RİSALE-İ NUR'DAN

insanda ve hayvanda "sâika" ve "şâika" namıyla, aynı sâmia ve bâsıra gibi iki hiss-i âhari ilmen bulmuştum. Ehl-i dalâlet ve ehl-i felsefe, o gayr-ı meşhur hislere, hata ederek, ahmakçasına, "sevk-i tabiî" diyorlar. Hâşâ, sevk-i tabiî değil, belki bir nevi ilham-ı fıtrî olarak, insan ve hayvanı kader-i İlâhî sevk ediyor.

Meselâ, kedi gibi bazı hayvan, gözü kör olduğu vakit, o sevk-i kaderî ile gider, gözüne ilâç olan bir otu bulur, gözüne sürer, iyi olur.

Hem rû-yi zeminin sıhhiye memurları hükmünde ve bedevî hayvânâtın cenazelerini kaldırmakla muvazzaf kartal gibi âkilüllâhm kuşlara, bir günlük mesafeden bir hayvan cenazesinin vücudu, o sevk-i kaderî ile ve o hiss-i kablelvuku ilhamıyla ve o sâika-i İlâhî ile bildirilir ve bulurlar.

Hem yeni dünyaya gelmiş bir arı yavrusu, yaşı bir gün iken, havada bir günlük mesafeye gider, havada izini kaybetmeyerek, o sevk-i kaderî ile ve o sâika ilhamıyla döner, yuvasına girer.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.