Kırkağaç'ta kavun hasadı başladı

Kırkağaç'ta kavun hasadı başladı

Önemli kavun tarım merkezlerinden biri olan Kırkağaç'ta mevsimsel kavun hasadı başladı. Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Oğuz, geçen yıla göre yüzde 15 artışla 38 bin ton rekolte beklediklerini söyledi.

Coğrafi işaret tesciline sahip kavunuyla ünlü Kırkağaç'ta bu yıl yüzde 15 artışla 38 bin ton kavun üretilmesi bekleniyor.

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Oğuz, ilçede kavun hasadının başladığını bildirdi.
Kırkağaç kavununun Türkiye'de bilinen, aranan bir lezzet olduğunu ve coğrafi işaret belgesiyle korunduğunu belirten Oğuz, ilçede 12 bin dekarlık alanda kavun tarımının yapıldığını söyledi.
İlçenin kavundan yıllık yaklaşık 20 milyon lira gelir elde ettiğini tahmin ettiklerini ifade eden Oğuz, "Geçen yıla göre yüzde 15 artışla 38 bin ton rekolte bekliyoruz. Üründe kalite sorunu gözükmüyor. Türkiye'nin yanı sıra bu yıl yurtdışına da ürün göndereceğiz" dedi.
İlçede üretilen kavunların üzerine etiket yapıştırılması uygulamasının bu yıl yaygınlaşacağını aktaran Oğuz, tüketicinin gerçek Kırkağaç kavunu için etikete dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi.
Kavun üreticilerinden Faik Somalıoğlu ise bu yıl kavun veriminden son derece memnun olduğunu ifade ederek, kış aylarında da tüketilebilen kavunların depolara gönderilmeye başlandığını söyledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.