Kırıkkale, Kâbe-i şerif örtüsüyle şereflenecek

Kırıkkale, Kâbe-i şerif örtüsüyle şereflenecek

Yaklaşık 1400 yıldan beri Kâbe’nin anahtarını elinde bulunduran Mekke’nin Eş-Şeybi ailesine konuk olan Kırıkkaleli Ciddi Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Bahattin Akyön, kendilerine hediye edilen Kâbe örtüsünü Kırıkkale Nur Camii'ne hediye edecek.

Kabenin örtüsünün Kırıkkale’ye kazandırılması için yaklaşık 3 yıldır uğraştığını söyleyen Bahattin Akyön, “Eşşeybi ailesine Türkiye ve ilimiz Kırıkkale hakkında bilgi sunduk. Türkiye’yi çok sevdiklerini ifade ettiler. Yılda 2 defa Kâbe’nin kapısını açma ve Kabe’nin anahtarı taşıma şerefine nail olan Eşşeybi ailesin evlerinde misafirleri olduk. Çok samimi ve candan karşıladılar. Yemek ikramından sonra Abdulillah Eşşeybi bize Kâbe örtüsü hediye ettiler. Çok duygulandık.” dedi. 

Kabe örtüsünü Kırıkkale halkına hediye edeceğini vurgulayan Akyön, şunları kaydetti: “Kabe örtüsünü Kırıkkale halkının yardımları ve hükümetimizin desteği ile yapılan Nur Cami'miz için, Vali Ali Kolat’ın huzurunda İl Müftüsü Bekir Gerek’e bu ay içerisinde takdim edeceğim. Gerek ile daha önceki görüşmemizde böyle bir hayırlı işin talepte bulundular. Bize bunu hatırlattıkları için kendilerine müteşekkirim. Bahsi geçen bu hadisenin de gerçekleşmesinden dolayı ailece mutluyuz. Nasıl ki Kabe’nin altın oluğu Türkiye’miz istikametine koyan ecdadımız bereket ve rahmet umduysa, biz de Kabe’nin bir parçası olan siyah örtüsünün Kırıkkale’ye bereket getirmesini diliyorum.”

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.