Kimse 'Nurcuların hocası' değildir, Risale-i Nur'un tarzında hakaret yoktur

Kimse 'Nurcuların hocası' değildir, Risale-i Nur'un tarzında hakaret yoktur

Atatürk'le ilgili sözleri nedeniyle kamuoyunun gündeminde olan Hasan Akar için kullanılan "Nurcuların hocası" tabirine Bediüzzaman talebesi Hüsnü Bayramoğlu ağabeyden tepki geldi

Risale Haber-Haber Merkezi

Atatürk'le ilgili sözleri nedeniyle kamuoyunun gündeminde olan Hasan Akar için kullanılan "Nurcuların hocası" tabirine Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebesi Hüsnü Bayramoğlu ağabeyden tepki geldi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, "Söz konusu kişiler hiçbir zaman Risale-i Nur cemaati adına söz söyleyen ya da Nur talebelerini temsil eden kişiler değildir" dedi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin Atatürk’e karşı olan tavrının tamamen fikir planında ve milletin inançlarını rencide eden bazı icraatlarına yönelik olduğuna dikkat çeken Yüce, "Bediüzzaman Said Nursi 9 Kasım 1922'de Mustafa Kemal ve arkadaşlarının daveti üzerine geldiği TBMM'de ‘hoşamedi' töreniyle karşılanır. Yani alkışlarla resmi bir 'hoş geldin töreni' düzenlenir. Dua etmesi için kürsüye davet edilir. Said Nursi kürsüye çıkarak Anadolu gazilerini kutlar, zafere ulaşmaları için dua eder" şeklinde konuştu.

Risale-i Nur'un ve Nur talebelerinin asla böyle bir tarzı olamaz

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu ağabeyin sözlerini hatırlatan Yüce'nin açıklaması şöyle:

"Şahsi meseleler, hele aile ve namus konularını içine alan iddialar, hiçbir zaman Bediüzzaman’ın ve Nur talebelerinin itham vesilesi yaptığı hususlar olmamıştır.

Nitekim, Bediüzzaman Hazretlerinin yaşayan talebelerinden ve varislerinden olan Hüsnü Bayramoğlu da “Risale-i Nur'un ve Nur talebelerinin asla böyle bir tarzı olamaz. Böyle bir üslubu ve kullanan şahısları da şiddetle reddediyoruz” diyerek tavrını açıkça ortaya koymuştur.

Nur talebelerinin hocası diye birileri yoktur, şahıslara bağlılık yoktur

Ayrıca şunu belirtelim ki "Nurcuların hocası" tabiri kasıtlı ve Nur talebelerini yıpratmak için kullanılmış bir tabirdir. Çünkü Nur talebelerinin hocası diye birileri yoktur. Nur talebelerinde şahıslara bağlılık yoktur. Onlar ancak Kur'an'ın bu asra bir dersi olan Risale-i Nur'ları okurlar, Kur'an ve Sünnet istikametinde kalmaya azami gayret gösterirler.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum